Диана Радева е най-новият член на Mенса

Рейтинг:
15 0
Източник: TV7
Водещата на "Добро утро, България!" по TV7 и NEWS7 постигна IQ 150 и 98% на теста за интелигентност

Водещата на "Добро утро, България!" по TV7 и NEWS7 Диана Радева показа за пореден път, че е и една от най-умните в българския ефир. Тя с лекота постигна IQ 150 и 98% на теста за интелигентност на Mенса.

Проверката е по стандарт, одобрен от "Менса Интернешънъл" и се използва в цял свят. Психолозите все още смятат, че това е най-добрият начин за определяне на човешката интелигентност. Повечето хора постигат резултати в диапазона 85-114 точки. Всеки резултат над 140 е считан за високо IQ. Постигналите над 160 IQ се считат за гениални.

Всички, които имат повече от IQ 148 и персентил над 98%, получават покана да станат част от Mенса, така че Диана Радева вече ще бъде горд член на световната организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

Понастоящем Mенса обединява над 100 хил. души в над 100 държави. В България в клуба на най-интелигентните членуват около 2000 човека.

Източник: TV7

"Извън притеснението, че няма да се справиш и че може да се изложиш пред всички, тестът е супер предизвикателство. Признавам си, че още от гимназията исках да се пробвам, но ме беше страх. Мисля, че много колеги журналисти ще се представят добре. От Mенса традиционно призовават политиците, а покрай тях и журналистите да се тестват – може би и едните, и другите трябва да са по-смели", коментира Диана Радева.

Източник: TV7

Диана Радева е завършила българска филология и журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Дълги години работи и обогатява професионалния си опит в новините на предаването "Тройка на разсъмване" по радио "Витоша". Преминава няколко стажантски програми в БНР, в. "Нощен труд", Нова телевизия, CNN. Диана работи в MSAT, "Евроком" и PRO.BG. Днес тя е познато и обичано лице на ТV7 и NEWS7. Водещ е на сутрешния блок "Добро утро, България!" заедно с Николай Чадаров.

Трансплантиране на глава - през 2017 г.
Италианският неврохирург д-р Серджо Канаверо буквално взриви света, след като заяви, че през 2017...
Унгария прави ограда на границата с Хърватия
Унгария започна изграждането на ограда на границата с Хърватия, за да се предотврати навлизането на...
Дърво премаза кола във Видин (СНИМКИ)
Бетоновоз бутна дърво и стълб на улица "Княз Борис I" във Видин. Инцидентът е станал по време на...
Как танцуват бухалите
Британски летовник се натъкна на необичайна гледка в прют за бухали. На клипче, качено от Робърт...
Подписка за чист въздух в Русе
Русе се вдига на  протест срещу мръсния въздух и доказания замърсител – френският завод...