Взривът в дома на Демби цели да го сплаши

Рейтинг:
0 0
Криминалният репортер на TV7 Асен Иванов за връзките на Димитър Вучев с подземния свят

Бомбата, която хвърлиха в дома на Димитър Вучев-Демби цели да го сплаши. Този бизнес е така уреден, че вече е трудно да има война, това каза криминалният репортер на TV7 Асен Иванов в предаването "Дневен ред" по TV7.

Все още няма официална версия от полицията за мотивите и личността на извършителя. След атентата, единственото оплакване на Демби остават "старческите му болежки" и проблеми с ишиаса, които Вучев лекува в болница. Пред TV7 той с много ирония заяви, че всичко му е наред и камерите в дома му са заснели бомбаджията. Сърдит е на журналистите и ги обвинява, че те го спрягат за наркотрафикант и са провокирали случилото се. Разбира се, журналистите се позовават на потвърдени и непотвърдени версии на разследващите.

Топрепортерът на TV7 Асен Иванов припомни за връзките на Демби с вече покойния Антон Милтенов-Клюна, ликвидиран показно заедно с още двама свои авери - Иван Тодоров-Призрака и Милен Върбанов-Цайко. Освен с него, Демби е поддържал близки връзки с Косьо Самоковеца, Мето Илиянски и редица наркомафиоти. Свързват името на Вучев с атентат срещу Илия Варсанов отпреди 15 г. Това говори, че Демби отдавна е в престъпните среди, където не е трудно да се сдобиеш с врагове. Дълги години той е мишена и на полицията, и на журналистически разследвания.

"Важно е да кажем, че той се беше превърнал в свидетел на Прокуратурата. Свидетелства по делото за Златко Баретата. Разкрил е, че организацията на Баретата се казвала "Фирмата", но има хора, които смятат, че той не е бил в това обкръжение и няма как да знае подробности и факти по този случай. Колкото повече свидетелства един човек, толкова по-нагласени изглеждат сведенията, които дава, подчерта Иванов. 

Интересен е фактът, че освен като свидетел по знакови дела, Демби се "труди" в сферата на животновъдството, с каквото твърди, че се занимава фирмата му "Дядо Мраз". Тя е регистрирана именно на адреса, където беше хвърлена бомбата. 

Запитан дали не се връщаме в мутренските времена, Иванов изрази мнението, че България вече не е същата държава и няма как да се върнем в онези времена, когато и страната не беше част от ЕС. Хората, които се занимават с такава дейност или се разбират помежду си, или рано или късно попадат в затвора, това е моето мнение. Атентатите намаляха значително в сравнение с годините между 2001-2007 г., когато убийствата и взривяванията бяха ежедневие, смята журналистът.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...