Близки на обезглавените журналисти: Стига страх

Рейтинг:
1 1
Те призоваха светът да не допусне хората да бъдат държани за заложници само със силата на страха

Близките на екзекутираните от "Ислямска държава" журналисти призоваха международната общност да не допусне враговете да държат хората за заложници с помощта на едно-единствено оръжие – страха.

Семейството на обезглавения Стивън Сотлоф припомни, че синът им е посветил живота си да покаже на света страданията на хората в конфликтните зони и е дал глас на слабите и на страдащите в арабския свят.

"От либийския лекар в Мисрата, борещ се да осигури психологическа помощ за децата, засегнати от войната, до сирийския водопроводчик, който рискува живота си, за да купи лекарства -  тяхната история беше историята на Стив. Той пожертва живота си, за да разкаже тези истории на света.

Стив не беше герой. Както всички нас, той беше обикновен човек, който се опита да намери доброто в света на мрака. А ако не съществува - да го създаде", каза говорителят на семейство Сотлоф Барак Барфи.

В същото време, майката на другия екзекутиран от Ислямска държава американски журналист Джеймс Фоули, изрази надежда, че смъртта на Сотлоф ще подтикне лидерите по света да се стремят към търсене на мирно решение на глобалните конфликти.

Студентите от Университета на централна Флорида, където е учил Стивън Сотлоф, почетоха паметта му с нощно бдение.

Американският вицепрезидент Джо Байдън заяви, че САЩ няма да спрат, докато бунтовниците не бъдат изправени пред правосъдието. В емоционална реч Байдън обеща възмездие за ислямистите, които екзекутираха двама американски журналисти в отговор на американските въздушни удари в Ирак.

"Като нация, ние сме единни. Когато хората нараняват американците, ние не отстъпваме, ние не забравяме. Ние се грижим за тези, които скърбят и когато приключим, те трябва да знаят, че ще ги преследваме до портите на ада, докато не бъдат подведени под отговорност. Защото в ада им е мястото", заяви той.

Полицаите излизат на пореден протест в четвъртък
Следващият протест на служителите в сектор "Сигурност" ще се проведе в четвъртък от 13 до 20 ч....
Хиляди униформени протестират в София
Започна националният протест на служителите в МВР в столицата. Полицейското недоволство започна във...
Новости в медицината
За първи път у нас спасиха бременна в 7-мия месец жена с животозастрашаваща аритмия, която може да...
Пета нощ на протести в Румъния
Продължават протестите срещу корупцията в Румъния, заради пожара в нощен клуб преди седмица....
Пауза в стачката на "Луфтханза"
Стюардите и стюардесите на "Луфтханза" временно спират едноседмичната си стачка. Днес протестните...