Порошенко обяви неделя за ден на траур

Рейтинг:
0 0
Заради загиналите украински войници, след като проруски активисти свалиха транспортен самолет

49 украински войници загинаха, след като проруски активисти свалиха транспортен самолет над летището в град Луганск. Според властите в Киев, сепаратистите използвали гранатомети и тежки картечници. Президентът Петро Порошенко обяви неделя за ден на траур в Украйна.

Той събра и ръководствата на всички служби от сферата на отбраната и сигурността, за да обсъдят инцидента. В изявление до медиите държавния глава подчерта, че "всички замесени ще бъдат наказани и терористите ще получат адекватен отговор". Във връзка с трагедията беше създадена специална комисия, която да разследва случая.

"Специалната комисия, създадена от министерството на отбраната, започна работа на мястото на инцидента, за да бъдат изяснени всички подробности. Всички получени данни около тази ужасна катастрофа ще бъдат внимателно анализирани", каза Богдан Сенюк, говорител на министерството на отбраната на Украйна.

Инцидентът отново постави на преден план въпроса за достъпа на бунтовниците до военно оборудване. Киев обвини Москва, че е позволила три танка да преминат границата и да влязат в Украйна, където са били използвани от сепаратистите. Кремъл категорично отхвърли тези обвинения.

Преди днешния инцидент украинското здравно министерство заяви, че най-малко 270 души са загинали в сблъсъци между правителствените сили и бунтовниците.

В същото време охраната на украинския президент обезвреди силно взривно устройство, намерено близо до канцеларията на държавния глава. То е представлявало метален контейнер, в който били поставени пет гранати и един килограм метални болтове.

Уникален метод спаси мъж с масиран инсулт
Екип от български лекари излекува напълно мъж с тежък масиран инсулт. Преди да постъпи в лечебното...
БСП вече не е червена, а сива партия
БСП посивя, това е нейният цвят от доста време насам. Промяната, която все още не се е случила в...
В Гълъбово пак дишат серен диоксид
Гълъбово беше обгазено със серен диоксид в ранния следобед днес. Автоматичната измервателна станция...
Папата се извини за сексуалния тормоз над деца
Папа Франциск помоли за прошка жертви на сексуално насилие от католически свещеници.В проповед след...
Петима намушкани в първите минути на Сан Фермин
Петима намушкани е равносметката от първите минути на фестивала Сан Фермин, който започна днес в...