Първият 5D киносалон у нас отвори врати

Рейтинг:
42 4
Той се намира в новия развлекателен парк край пещерата Леденика

Първият у нас високопланински киносалон по технологията 5D бе оборудван в посетителския център на новия развлекателен парк край пещерата Леденика във Врачанския балкан. Новата атракция превръща зрителите в търсачи на силни усещания, които участват като филмови герои в невероятни приключенски ситуации.

Зрителите в кинозалата сядат в специални хидравлични кресла и си слагат предпазни колани, защото наистина им предстои шеметно пътуване в света на въображението. По време на прожекцията столовете се въртят и накланят във всички посоки според филмовото действие на екрана. По девет различни способа се въздейства върху зрителя, за да се получи ефектът на "влизането" му, или по-точно "поглъщането" му в картината.

В киносалона внезапно започва да духа силен вятър, да вали дъжд, после във въздуха литват балончета и човек се чувства като риба в аквариум или като костенурка на морското дъно. Зрителите дори се пошегуваха, че уникалната природна забележителност - пещерата Леденика, вече има кино конкуренция, която ще представя чудесата на света в небесата, под земята и под водата.

добави коментар
Милен
Милен
Всичко е добре измислено , но туристите които не са ходили до сега на Леденика си нямат и ни най-малка представа колко е зле пътя до там.Да бяха се сетили да заделят някой милион от този проект за да оправят и пътя.Или да дават танкове под наем долу на Згориград.
Калин
Калин
Очарованието на планината е в това да се доближиш до природата и избягаш от изкуствено създадените градски удобства.Запритрябвал му е на някой вятър и дъжд по поръчка в Балкана...А за нелепото сравнение с това да влезнеш в прекрасна пещера или да седнеш с очилата на въртящо столче...Да не говорим,че вместо подобни ненужни за това място щурутии,можеха да оправят пътя до горе,който е меко казано в окаяно състояние.
преглед на всички коментари (2)
МВР София издирва две 13-годишни момчета
Две 13-годишни момчета са обявени за издирване от полицията. Александър Кирилов и Рами Манашви са в...
18-годишно момиче загина при катастрофа край Монтана
18-годишно момиче загина в катастрофа на пътя Монтана – Видин. То е шофирало и е имало книжка...
В момента:
02:30
06:00
Търсачи на митове
8 март
София
В момента
Облачно
7°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 7°C
Утре
Слаб сняг с прекъсване
Min: 0°C
Max: 6°C
8 март
8 март е Международен ден на жената. Започнал като политическо събитие на Американската социалистическа партия в началото на XX в., празникът...