Майката от Кнежа си връща децата

Рейтинг:
53 1
В дома й вече има условия за отглеждането им

Хепи енд ще има драмата с 23-годишната Тереза Коцева от Кнежа, чиито две деца, включително новородено, бяха отнети и дадени на приемни семейства. След излъчването на серията репортажи за драмата в ефира на NEWS7, много добри хора се притекоха на помощ на младата жена. Домът й вече е пълен с дрешки, сметката й за ток е оправена и в къщата вече е светло и топло. Още днес Тереза ще подаде молба до социалните за връщането на двете й дечица.

"Чувствам се в приповдигнато настроение. Нямам търпение да си дойдат децата. Всеки ден ходя да кърмя малкия", казва Тереза, която събира всяка касова бележка от средствата, които е получила от добродетелни хора, за да се отчете пред дарителите.

"Вече имам толкова много колички, че не знам какво да ги правя. Вече съм се договорила с 2-3 жени, на които ще им ги дам, защото имат нужда", добавя Тереза, за която сега най-важното е отново да започне работа. Тя е получила няколко обаждания, но засега няма нищо твърдо. Единственото сигурно е, че когато децата се върнат, домът ще е ремонтиран и те ще попаднат в една добра среда. В кухнята й вече има най-необходимите електроуреди, които също са й дарени.

Адвокат Пламен Димитров, който помага на Тереза с юридически съвети, обясни предстоящите стъпки по връщането на децата. Неговата прогноза е, че в най-кратки срокове те ще й бъдат върнати.

добави коментар
Мизия
Мизия
Aleli1605 story that is not looking for Roma and for Bulgarian mother .... in Bulgaria reduce the suffering of Roma whole lot of them for free here suffering only Bulgarians who provide free life of the Roma
Aleli1605
Aleli1605
Please forgive my english, i´m ecuatorian...i want to know if somebody can help me...i want to help to Romas families...how can i do??? i saw news of them i think so that they live with a lot of shortages...
Милен
Милен
Когато някой пише такива неща като този Кристиян, не знам. Положението в България наистина е сериозно и не можем винаги да си затваряме очите - на ромите НИКОЙ няма да посмее тока да им поиска да си платят (защото хвърлят камъни по инкасаторите на ВиК и електрото), камо ли да им отнемат децата, които биват раждани заради социални помощи (това да имаш 13 деца и да не им знаеш имената дори...) предимно и ги отглеждат (в някои случаи, не казвам "всички", но в някои!) за да ги пратят да просят / проституират / крадат в чужбина. Това не мога да го разбера. А сега вече едно "приемно" семейство получава по 540 лева на месец, ако вземе едно дете (при две взимат съъвсем малко повечко пари и заради това взимат само по 1) - защо не го вземат на принципа на осиновяването или на принципа на собственото дете - без да получават заплата от НАШИТЕ пари (защото ДЪржавата плаща с нашите данъци)? Или защо не вземат деца от домовете, където са принудени да правят секс с непознати за по 5 лева на сеанс или да се дрогират - защо не помогнат на наистина нуждаещите се от майчина обич и закрила деца, ами трябва да отнемат такива от гърдата на истинската им кръвна майка?
преглед на всички коментари (10)
Две пожарни коли се сблъскаха, едната се вряза в ресторант
Седем души пострадаха, след като пожарна кола се вряза в ресторант в американския щат Калифорния....
Похитителите на кучето Доро колят животни в мазето си
Нагла кражба на домашен любимец в столицата. Сигнал за откраднато куче обикаля от дни в социалната...
17 април
София
В момента
Дъжд
2°C
Днес
Дъжд
Min: 2°C
Max: 9°C
Утре
Дъжд
Min: 5°C
Max: 10°C
17 април
На 17 април 1964 г. излиза първият албум на "Ролинг Стоунс" (The Rolling Stones), озаглавен със същото име. Една от най-известните рок групи за...