Протест

0,5 млн. лв. неизплатени щети на Петолъчката

Рейтинг:
0 0
Земеделски производители от Ямболско все още чакат парите си след съсипаната продукция по време на взривовете

Щети за над 0,5 млн. лв. почти две години стоят неизплатени от скандалната фирма "Берета Трейдинг". Земеделски производители от Ямболско все още чакат да получат парите си от съсипаната продукция по време на взривовете на Петолъчката.

Утре (26 март) Районният съд в Ямбол ще приеме агрономическата експертиза за щетите, нанесени от взривовете на Петолъчката. По първоначални оценки експлозиите са съсипали продукция за близо 600 хил. лв.

Банкови кредити покрили загубите от взривовете. В нивите обаче все още се намират осколки. А всяко влизане на техника крие риск от нова експлозия.

Ромските набези край склада на "Берета Трейдинг" също са ежедневие. За да стигнат до купчините с боеприпаси, каруците минават направо през нивите и съсипват реколтата.

В същото време районът е на челно място по безработица у нас. Липсата на препитание принудила голяма част от пострадалите при взривовете работници да се върнат на работа за 400 лв. месечно.

В началото на месеца "Берета Трейдинг" поиска удължаване на лиценза си. От година насам начело на фирмата е 73-годишната тъща на подсъдимия Десислав Делев. Извънредна сесия на Общинския съвет отхвърли предложението на фирмата.

Кметът на Община Стралджа Митко Андонов заяви, че е против утилизацията и дори против съхраняването на боеприпаси след инцидентите. Европейски проекти и земеделие са бъдещето на региона, убеден е той.

Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...
Атрактивна авиопрограма по повод 102 годни ВВС
След половин час на летище "Враждебна" в столицата започва грандиозно авиошоу по повод 102-ата...
Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...