Предателят на Жоро Илиев танцувал с него на сватбата

Рейтинг:
1 0
Маймуняка се цепи от ВИС и намира смъртта си след адска бомба в пощенска кутия

"Поверително от NL" по TV7 продължава с излъчването на ексклузивни кадри от невижданата досега сватба на подземния бос Георги Илиев. В този брой предаването обърна внимание на едни от знаковите фигури от гангстерския свят през 90-те години у нас.

Едно от главните действащи лица на сватбата е Димитър Димитров-Маймуняка. Той става известен с действията си в наказателни бригади и краденето на коли. Умира при адски взрив през 2002 г. Бомбата е поставена в пощенската кутия на приятелката му, с която мафиотът започва връзка малко след любовния си роман с фолк певицата Лия.

Според една от версиите за убийството Маймуняка е поръчан именно от Жоро Илиев. Смята се, че той предава интересите на ВИС, тъй като не се съгласява да играе по новите правила на Илиев и не иска повече да бъде част от структурите на застрахователното му дружество.

Друга знакова фигура на сватбата е Злати Златев-Златистия, който е жив и до днес. В момента той излежава присъда за убийство, но е в много тежко здравословно състояние. Има сериозни проблеми с краката, след като няколко пъти е жестоко пребиван по време на наказателни акции.

Румен Маринов-Нарциса става кум на Георги Илиев. С това той е най-известен в подземния свят. Най-любопитният факт около убийството му е свързан с друга емблематична фигура на родната мафия – Мето Илиенски. Според една от версиите именно той гръмва Нарциса, а два дни след убийството му изчезва безследно. Днес все още е в неизвестност.

За разлика от него, Младен Михалев-Маджо и до днес е една от най-любопитните и коментирани фигури в общественото пространство. Близостта на Маджо с Георги Илиев идва от факта, че само три месеца преди сватбата, Михалев участва в престрелката с Иво Карамански и по този начин декларира вярност към лагера на братята Илиев в започналата вече гангстерска война.

Милчо Бонев-Бай Миле е сред най-колоритните гости на пищното тържество. Мафиотът пее и се весели с пълно гърло, рамо до рамо с брата на младоженеца – Васил Илиев. Не след дълго обаче една от полицейските версии ще гласи, че именно Бай Миле е поръчал убийството на боса на ВИС.

Самият Бонев пък е показно разстрелян като във филмов сценарий. Докато е в любимия си ресторант "Славия", няколко маскирани като полицаи килъри нахлуват и освен Бай Миле, правят на решето хората от охраната му, след като си тръгват необезпокоявано.

Очаквайте още невиждани досега кадри от сватбата на Георги Илиев само в следващия брой на "Поверително от NL" - събота, 22:30 ч., само в ефира на TV7!

добави коментар
Кражби по тролейбусната мрежа във Велико Търново
След кражбите на проводници от електропреносната мрежа във Велико Търново посегнаха и на...
Усвояването на европари – бизнес в Габрово
Днешният водач на листата на ГЕРБ за евродепутат Томислав Дончев придоби популярност като бивш...
19 март
София
В момента
Разкъсана облачност
6°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 21°C
Утре
Слънчево
Min: 3°C
Max: 17°C
19 март
На днешния ден през 1958 г. в Страсбург е открито първото заседание на Европейския парламент. Това е единствената институция на Европейския съюз,...