Бареков печели, защото е сред хората

Рейтинг:
0 0
В това са категорични социолози

Линията на промяна у нас върви през новите политически формации и промяна на старите, коментираха социолози в предаването "Гореща точка" по TV7. Според тях"България без цензура" печели все повече доверие заради директния диалог, който провежда сред хората.

Гостите в студиото се обединиха около тезата, че за промяна на политическото статукво е необходима промяна на старите партии и навлизане на нови формации в център – дясно.

Две нови формации имат шансове за следващия парламент и това са Реформаторсият блок и движение "България без цензура" на Николай Бареков. Докато спойката при реформаторите е идеологическа, при "България без цензура" е социална, заяви Васил Тончев.

"Ролята на лидера е изключително голяма и в двата случая и аз мисля, че тук Бареков заедно с изключителната си активност носи харизмата на човек, който може и вдъхва увереност в някакви определени слоеве", каза Тончев.

Според Живко Георгиев обаче Реформаторският блок е сгрешил още от самото начало, с опита да се представи като нова партия. Избирателите не ги разпознават като новата десница, затова техният шанс беше да не се определят нито като десни, нито като леви, каза Георгиев.

Политическият психолог Антония Христова също коментира, че има нужда от нови формации в център – дясно. Според нея обаче СДС и ДСБ биха имали по-големи шансове по отделно, отколкото заедно. Относно движение" България без цензура" политическия психолог коментира, че Бареков е избрал най-подходящата стратегия.

"В момента Бареков е на терена, те го виждат, могат да го пипнат, той показва грижа към хората. Въпросът е дали ще спази своите обещания и след като основе партията. В момента е дал много категорична заявка и е намерил отклик, защото това е търсената стока в политиката", каза Христова.

Промяната на Изборния кодекс е пътят към промяната на структурата на сегашния парламент, смятат още социолозите.

добави коментар
Таня
Таня
Не само социолозите го мислят това - и аз ъм на същото мнение.
Anna
Anna
И дано да продължава да действа все така!
Нови
Нови
Ако и останалите политици бяха осъзнали това, можеше да сме в по добро положение много отдавна!
преглед на всички коментари (4)
Най-четени
Най-коментирани
Уникално хибридно затъмнение на Слънцето
На рядко слънчево затъмнение станахме свидетели днес. Уникалното явление наблюдаваха в Африка,...
Франция осъди остро убийството на журналистите
Франция осъди остро убийството на двамата журналисти от радио RFI. Вътрешният министър Лоран Фабиус...
В момента:
Спорт 7
23:00
Новини
00:00
Оригиналът
01:20
Карбовски: Предаването
3 ноември
София
В момента
Разкъсана облачност
14°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 20°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 6°C
Max: 19°C
3 ноември
На този ден през 1957 г. СССР изстрелва космическия кораб "Спутник-2", на борда на който се намира кучето Лайка. То става първото живо същество от...