Какво дава на учителите участието в "Заедно в час"

Рейтинг:
1 0
За програмата се търсят хора, които са доказали, че могат да си поставят цел и да я постигнат

Приключи кампанията на програма "Заедно в час" за набиране на млади и амбициозни учители. Тя има за цел да се пребори с неравния достъп до качествено образование у нас и да помогне на ученици със слаб успех.

До 30 януари ще се набират още кандидатури за учители, които да се включат в програмата. Търсят се хора с постижения в академичен или професионален план – такива, които са доказали, че могат да си поставят цел и да я постигнат, обясни Ивелина Пашова, координатор по програмата. По думите й миналата година са получени близо 1000 кандидатури, от които 48 учители са влезли в класните стаи. Така през тази учебна година общо около 70 учители по програмата преподават на над 6000 деца.

Тази година ще бъдат приети 60 учители. Първият етап е попълване на подробен формуляр за кандидатстване, следва кратко интервю. Третият етап се провежда в център за оценяване, където се тестват различни умения и нагласи на преподавателите. Одобрените тази година учители ще започнат да преподават от 15 септември 2014 г.

Не е нужно учителите непременно да са завършили педагогическа специалност, за да се включат в "Заедно в час". Така например Блажка Димитрова, която е учител по английски език по програмата, завършва публична администрация. По-важното обаче е, че я мотивира мисията за достъп на всяко дете до качествено образование, независимо от неговия икономически и социален статут.

Работата с деца е изключително зареждаща, разказва тя. Блажка Димитрова призовава всички, които искат да работят за тази идея, да кандидатстват и да се впуснат в приключението "Заедно в час".

добави коментар
Най-четени
Най-коментирани
Съдебна битка за болен мопс
Германия е приковала внимание в съдебната сага, която се развихри в Инголщад, където собственичка...
Анастас Камбуров открива изложба в София
В 18 ч. тази вечер се открива изложбата на художника Анастас Камбуров в галерия...
В момента:
Липсващото звено
15:00
Новини
15:30
Виното на Новия свят
16:00
Новини
19 ноември
София
В момента
Облачно
9°C
Днес
Облачно
Min: 2°C
Max: 9°C
Утре
Облачно
Min: 5°C
Max: 14°C
19 ноември
Днес е Международният ден на тоалетните. Наименованието се използва за първи път през 1681 г., като основата е от френската дума toilet....