Разбраха кое е детето, намерено мъртво в куфар

Рейтинг:
0 2
5-годишното момче е Никита Леонтев

Вече е ясна самоличността на детето, намерено мъртво в куфар край Пасарел. Според информация на БНР 5-годишното момче е Никита Леонтев.

Момчето е родено в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия. Разследващите са установили и коя е неговата майка. Тя се казва Ана Леонтева.

Направените до момента ДНК експертизи не доказват по категоричен начин, че именно тя е убитата жена, намерена край Приморско.

Разчлененото тяло на жената беше открито край резиденция "Перла" на 4 март. Две седмици по-късно беше намерено и тялото на детето в куфар, хвърлен в Искър край Пасарел. В последните дни разследващите направиха връзка между двете убийства.

Установен е и бащата на 5-годишния Никита. Той е руски гражданин. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България.

Източници от МВР са категорични, че по случая с убитото дете се работи по няколко версии, свързващи престъплението с различни хора. Все още няма конкретен заподозрян за убийството.

Близки до разследването съобщиха, че във връзка със случая МВР издирва руски гражданин, с който Ана Леонтева е имало по-скоро финансови отношения. Все още обаче няма доказателства, че този човек може да е автор на престъплението.

През уикенда столични полицаи обискираха и сграда в Приморско в жилището на мъж на име Герман. При обиска са открити играчки, тепърва ще се изяснява дали по тях няма отпечатъци на убитото дете.

Убийството се разследва съвместно с чужди служби. За момента от МВР отказват официален коментар по случая.
Източник: Пресцентър на МВР

Такситата в София свалят цената
Част от такситата в София ще работят с по-ниски цени от днес. Дневната тарифа ще е със 7 стотинки...
ООН с призив – спаси живота на децата
От днес стартира третата глобална седмицата на ООН по пътна безопасност. Тази година тя е под...
Папата звъни на италианец, той не вярва и му затваря
Папа Франциск изпадна в любопитна ситуация, докато се опитваше да направи поредното добро дело....
Бен Карсън иска да е президент на САЩ
Пенсионираният чернокож неврохирург Бен Карсън се включва в битката за президент на САЩ. В интервю...
За по-добра защита на туристите
Министерството на туризма и представители на бранша ще обсъдят промени в законодателството за...