Протест

Камери известяват Кюстендил за пожари

Рейтинг:
0 0
Източник: Getty Images/Guliver Photos
Устройствата са монтирани на кулата в Конявската планина

Камери за оповестяване при пожари са монтирани на кулата на Конявската планина. Това е съобщил на пресконференция областният управител Иван Каракашки, предаде агенция "Фокус".

Информацията е споделена от директора на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", по време на състоялата се в община Кочериново редовна месечна среща с кметовете на деветте общини в областта.

Монтираните камери имат обхват до 30-40 км и регистрират дим от пожари. По време на срещата е дискутирана готовността на общините за жътвената кампания и превенцията на пожарите.

"Има няколко проблема при паленето на стърнищата и установяването на нарушителите. Единият е този, че не може да се установят ползвателите на самата земя. Установяват се собствениците, но не и тези, които реално обработват земята. Освен това самите глоби са ниски, а в много от случаите не се и налагат глоби", заяви Иван Каракашки.

Именно поради тази причина ще се проведе среща с директора на Областна дирекция "Земеделие", откъдето може да налагат глоби на хората, причинили вредата.

По време на срещата е взето решение назначените по програма "Сигурност" полски пазачи, да следят не само за опазване на имуществото и на селскостопанската продукция, но и за възникването на пожари в землищата на населените места. Кметовете са представили и напредъка по изпълнението на проектите, финансирани от програмата "Растеж и развитие на регионите".

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....