Протест

Бразилци с по шест пръста носят късмет на "Селесао"

Рейтинг:
0 0
Те ще стискат палци за шеста световна титла на отбора

Световното първенство по футбол в Бразилия продължава, а всички жители на страната се надяват техните любимци да станат шампиони. Южноамериканската страна има пет титли в своята история и могат да ги преброят на пръстите на едната си ръка.

Оказа се, обаче, че има едно бразилско семейство, което може да направи същото, дори и ако Селесао спечели шеста Световна купа.

14-те членове на семейство да Силва живеят близо до столицата на Бразилия. Всеки един от тях е роден с по шест пръста на ръцете и шест пръста на краката си. Това е резултат от рядка генетична аномалия. Семейство да Силва се гордее с това и смята, че тяхната странна обща черта ще помогне на бразилския национален отбор.

"Да, разбира се, че ще помогнем, тъй като ние даваме толкова много енергия на нашия отбор. С наша помощ те несъмнено ще спечелят шестата си Световна титла", сигурна е майката Ана Каролина.

Семейство да Силва отбелязва, че никога не е било обект на дискриминация заради своята аномалия. Те разказват, че шестте пръста на ръцете им дори са много полезни – например, когато свирят на китара или готвят. 15-годишният Жоао де Асис пък не крие, че мечтае да стане вратар на националния отбор по футбол на Бразилия. 

"Всеки в Бразилия обича футбол и иска да стане футболист. Това, че имам шест пръста, ми помага много, когато играя футбол. Мога да хващам топката много по-лесно от останалите хора и по тази причина съм доста добър вратар", казва Жаоа де Асис.

Бразилия до момента има една победа и едно равенство в своята група. Следващият мач на "Селесао" е в понеделник срещу тима на Камерун. Семейство да Силва със сигурност ще гледа тази среща. И ще стиска палци за своите любимци.

Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...
Икономисти: Балансиран бюджет за 2015
Част от служебните министри се готвят да вземат участие в новия кабинет. Това смятат икономисти,...
Наоми Кембъл вкарва модата в борбата с ебола
Наоми Кембъл се включва е борбата с ебола. Супермоделът ще организира две благотворителни ревюта в...
Хазяин изгони наемателка в 9-тия месец с 4 деца
Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, без да прояви никаква милост към нея. Пенка...