"Грийнпийс" разпространи черен списък с 18 храни

Рейтинг:
1 1
Повечето от продуктите се продават свободно в България

Черен списък с 18 вредни за здравето храни беше разпространен от световната организация "Грийнпийс". Някои от изброените хранителни продукти и напитки съдържат в себе си генномодифицирани организми (ГМО). Според "Грийнпийс" те са опасни заради добавки за оцветяване, овкусяване или опресняване.

В списъка са включени определени десерти заради ГМО фъстъци и соя, овкусители и оцветители. Конкретни газирани напитки също са определени като опасни заради използването на глюкозо-фруктозен сироп вместо захар. Сред вредните продукти са още детски храни, сосове, чайове, майонезени продукти.

От световната организация твърдят, че генномодиифицираните организми увреждат човешката ДНК и водят до болести като рак, инфаркт, инсулт, Алцхаймер и диабет.

Повечето от продуктите се разпространяват свободно в България, като някои от тях са произведени тук, а останалите се внасят от други членки на Европейския съюз.

добави коментар
asfalto
asfalto
Малко стара новина ?!хората са я пуснали на 16.03 http://curious.mayaiv.com/greenpeaces-blacklist-of-unhealthy-foods-and-drinks-with-gmo
преглед на всички коментари (1)
Терапия с езда помага на болни деца
Ездата като метод на лечение. От тази възможност се възползваха деца със специфични потребности....
Ученик изобрети модерен иконом
Мечтата на всяка домакиня е на път да бъде сбъдната. Идва краят на досадните домашни занимания,...
В момента:
Тайни от миналото
00:50
NEWSROOM
02:30
Новини
03:30
Още нещо
6 ноември
София
В момента
Облачно
17°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 9°C
Max: 19°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 10°C
Max: 17°C
6 ноември
На 6 ноември 2012 г. почива главата на Българската православна църква Патриарх Максим.Роден като Марин Найденов Минков на 29 октомври 1914 г. в село...