Протест

ОАЕ превърнаха скалист остров в африканска савана

Рейтинг:
1 0
В новия луксозен курорт обикалят ягуари и жирафи

Африканско сафари вече има в Обединените Арабски Емирства. Остров насред пустинята се превърна в луксозен курорт в който обикалят ягуари и жирафи.

Със своята растителност и богати животински видове, сред които: газели, щурци и жирафи, местността прилича на африкански сафари парк. Но това е Арабия, не Африка.

Само преди 50 години този остров е бил една голяма гола скала изградена от солени могили и скраб.  Идеята за облагородяването на земята е на Шейх Зайед бин Султан Ал Наян, който го използвал за лично кътче за отдих. Бившият ръководител на ОАЕ успял да превърне острова в Абу Даби в истинска джунгла с повече от 1 млн. дървета и 12 хил. животни.

"Едно от желанията на шейха е била да създаде арабски Ноев Ковчег. Затова и довел много животни, искал да сътвори нещо специално за народа си. Островът учи хората от ОАЕ, да ценят природата, да предпазват и защитават естествените навици на животните", заявява управителят на острова.

Благодарение на специално изградена система, островът черпи прясна вода от континента. Всеки ден до него достигат и се филтрират около 17 млн. галона вода. Още през 80-те години на миналия век, шейхът започнал да събира на острова редки животински видове. 

Днес островът се обитава от едни от най-застрашените животински и растителни видове в света. Островът отваря врати за посетители преди 6 години, а преди 5 домът на шейха е превърнат в луксозен хотел. През последната години заради небивалия интерес са построени още два хотела.

Ресторантите на острова са се специализирали в поднасянето на пикантни африкански ястия. За целта е нает персонал от различни части на континента.  Цената за една нощ в луксозния екзотичен остров започва от 430 долара на човек. Разбира се, сумата се определя и от сезона, и от услугите, които искате да използвате.  

Правителство ще се състави трудно
Кабинет ще се състави трудно, няма да издържи дълго. Това е прогнозата на психолога доц. Антоанета...
В Сидни спасиха бебе вомбат
Американец от Илинойс отрано се подготви за Хелоуин като украси къщата си с пеещи светлини. В...
На война с етническата престъпност
Спешни мерки за справяне с етническата битова престъпност. Това е една от важните задачи, които...
Вот на доверие в Гърция
Гръцкият парламент гласува доверие на правителството на премиера Андонис Самарас. Вотът на доверие...
Мерят температурата на пристигащите от Африка в Ню Йорк
Днес следобед се очакват пълните резултати от тестовете в Германия, които ще установят дали...