Прякорът на Борисов бил "Белия генерал"

Рейтинг:
11 12
Защо не коментира разследването срещу негов човек за кокаин, попита Николай Бареков

Бойко Борисов да коментира разследването срещу общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. За това призова на брифинг днес лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който нарече бившия премиер - "Белият генерал". Той нарече също така "шутовщина" коментарите на Борисов за следващите отцепници от партията.

Повод за думите му беше изказването на Бойко Борисов, че ако отцепникът в ГЕРБ е висок, умен и красив, то това може да е и самият той. Именно тези думи бяха приети с ирония от Николай Бареков. На брифинга стана ясно, че скоро към "България без цензура" ще се присъедини и депутат от ГЕРБ. За него Бареков поясни, че е експерт икономист, който е завършил образованието си в чужбина.
"Знаете ли какъв е бил прякора на Борисов в МВР като главен секретар - наричали са го Белия генерал. Има двама бели генерали - единият е генерал Гурко, защото е бил на бял кон, но Борисов не е засичан да язди бял кон никъде. Бившият кмет на Смолян дойде при мен и ми каза, че през 1991 г., когато е посещавал хотелите му в Пампорово, го е карал да си оставя пистолетите и кокаина на рецепцията", каза Николай Бареков.

Той упрекна също така лидер на ГЕРБ за изненадващото му мълчание му във връзка с казуса около двамата общински съветници на партията, които са разследвани и един е заловен с наркотици. В случая той визира Орлин Алексиев.

"Това е човекът, който разнася куфарчетата в Столична община. Това е човекът, който плаща всички разходи на партия ГЕРБ в София. Това е човекът,  в чийто бар Флайт плащаха за протестите в Пловдив пред джамията и в София, когато се опитаха да бутат парламента. Това е Орлин Алексиев, ако не знаете кой е той.  Автосалонът му беше разбит от полицията. И този човек излиза и казва, че няма общо с кокаина, намерен по време на неговата дестинация", добави още Бареков.

Основната тема на брифинга бяха резултатите от днешното събрание, след което официално беше оповестено, че депутатът Румен Йончев напуска парламентарната група на Коалиция за България и ще представлява в 42-ото НС новата коалиция между Земеделски народен съюз, ВМРО и "България без цензура". На предстоящите през май избори за европейски парламент той ще бъде и гласът на коалицията. Лидерът на "България без цензура" прогнозира предсрочни парламентарни избори през есента и изрази готовност за евентуална бъдеща коалиция и с НФСБ. На брифинга Николай Бареков и Румен Йончев обявиха и  основната цел за предстоящите евроизбори - двуцифрен резултат.

добави коментар
Михаела
Михаела
а същинското му име е белият МАГИСТРАЛЕН генерал..
Gogo
Gogo
Борисов има дебелашко чувство за хумор и отдавна е загубил усещане за реалност.
Toi
Toi
Е знаех си че е генерал но чак сега разбирам че е Белият Генерал Бройко Петнистият хахаха
преглед на всички коментари (4)
Ренесанс на автомобилостроенето
Усещане за истински ренесанс носи 84-тото автоизложение в Женева, което се открива за посетители в...
Ден на отворените врати в TV7 и NEWS7
В TV7 и NEWS7 днес беше ден на отворените врати. Поводът е навършването на една година в българския...
5 март
София
В момента
Облачно
6°C
Днес
Дъжд
Min: 3°C
Max: 10°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 2°C
Max: 9°C
5 март
Днешният ден е от онези в историята, към които не посягаме от ужас, но е добре да си спомняме, за да не се повтарят. На 5 март 1940 г. членовете на...