Протест

Жега и висока влажност мъчат футболистите на Мондиала

Рейтинг:
0 0
Феновете притеснени за представянето на любимците им

Световното първенство по футбол в Бразилия е в разгара си. Много от почитателите на този спорт обаче се притесняват, че високите температури в страната могат да се отразят негативно върху представянето на техните любимци.

В Бразилия може и да е есен, но температурите рядко падат под 30 градуса по Целзий. Освен жегата, футболистите трябва да се справят и с високата влажност. Според някои, това може да се превърне в непреодолимо препятствие за европейските отбори.

Привържениците на Португалия например са убедени, че именно тежките условия са основната причина за разгромната загуба от Германия с 4:0. Съвсем друго е мнението на феновете на Бундестима.

"Не мисля, че времето се отразява върху играта. Условията в Германия и Португалия са еднакви през лятото. Температури от около 25-30 градуса не са проблем за професионалните футболисти", категоричен е германският турист Клаус Херман.

Експертите на свой ред подчертават, че аклиматизирането на играчите към условията в Бразилия са важно условие за доброто представяне. В същото време, обаче, дори и самите бразилци имат известни проблеми с жегата.

"Тези температури са нещо нормално за бразилците, а и за всички южноамериканци, както и австралийците. Организмите им са свикнали на такива горещини. От друга страна, много от тези футболисти играят в Европа, така че и те може да изпитат определени затруднения", заявява физиотерапевтът Едуардо Дрю.

Метеоролозите предупреждават, че до края на Мондиала температурите ще останат непроменени.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....