Протест

Неймар рискува кариерата си, за да играе на финала?

Рейтинг:
0 0
Източник: Getty Images/Guliver Photos

Мечтата на Неймар да играе на финала на световното първенство в Бразилия, ако "селесао" се класира, го кара да опита всичко, за да я осъществи.

Globo.com съобщава, че се е състояла специална среща между нападателя и специалисти, предимно от бившия му клуб Сантос, на която е била обсъждана възможността за бързо лечение.

Неймар получи счупване на прешлен L3 след сблъсък с Камило Сунига в четвъртфинала срещу Колумбия, спечелен от Бразилия с 2:1. Това е възможно най-безобидното място от гръбнака. Така имало възможност Неймар да играе на силни обезболяващи инжекции.

Подобна контузия обикновено изисква между 3 и 6 седмици за въстановяване. Неймар получи контузията си в петък, а финалът е другата неделя - точно 9 дни след инцидента.

Лекарят на националният отбор на Бразилия Хосе Луис Рунко обаче е категоричен, че е абсолютно невъзможно Неймар да играе на финала.

"Няма никакъв шанс той да играе на финала на световното", коментира Рунко пред телевизионния канал Globo.

"Той може да е с отбора, да. Но няма шанс да е на терена. Няма начин. Не можем да създадем илюзия за нещо, което не съществува. Нямаме избор", категоричен е докторът.


"Неймар има контузия, която трябва да се излекува. Ако той играе, това ще застраши възстановяването му, както и цялата му кариера", поясни Рунко.

Източник: Globo.com


Голмайстори

Голове Играч Отбор Мачове
6 Хамес Родригес Колумбия 5
5 Томас Мюлер Германия 6
4 Неймар Бразилия 5
4 Робин Ван Перси Холандия 6
4 Лионел Меси Аржентина 6
3 Енер Валенсия Еквадор 3
3 Шчердан Шакири Швейцария 4
3 Карим Бензема Франция 5
3 Ариен Робен Холандия 6