Истината за филма за учителката с най-хубавите крака

Рейтинг:
1 1
Добрата идея на ученици в 10 клас беше изопачена в интернет пространството

Клипче с учителка по химия се превърна в истински хит в интернет. Според публикациите в мрежата влюбени ученици от Пловдив са възпели най-красивата учителка по химия и са пуснали видеото в интернет.

Истината обаче се оказа съвсем различна. Клипчето е част от късометражен филм, направен от ученици от Природоматематическата гимназия в Хасково преди две години. Преподавателката Дарина Коларова е възмутена от изкривяването на идеята и твърди, че целта е била съвсем различна.

Преди две години ученици от 10 б клас на Природоматематическата гимназия в Хасково заснеха филма "Училищни неволи" и показаха по забавен начин ежедневието в училище. В ролята на актьори влязоха и двама преподаватели - учителката по химия Дарина Коларова и колегата й по география Стефан Аврамов. За кратко видеото се превърна в хит в социалните мрежи, а преди дни сцена от филма отново превзе интернет пространството. Само че клипчето бе приписано на пловдивски ученици, а идеята изопачена.

"Не става въпрос за пловдивско училище, не става въпрос за пловдивски ученици. Целта не бе да се покаже даскалицата с незнам какви бедра. Въобще не е това целта. Целта бе да покажем един техен ден във и извън училище", увери Коларова.

"Идеята бе не да покажем нашата готина учителка по химия. Идеята бе да покажем един наш ден, подготовката за училище, какво става в самото училище и какви са учителите, а не да покажем - вижте колко готина учителка по химия имаме", добави ученикът Петър Вълчев.

Нито учители, нито преподаватели са очаквали филмчето да придобие такава популярност. Но всички са убедени, че училището не е територията, в която има само задължения.

"Химията е трудна материя, трудна наука. Исках да разчупя малко и те погледнат с друг поглед към мен, не само като скучната госпожа, която преподава гадната химия", каза още Дарина Коларова. Според колегата й Стефан Аврамов учителят не трябва да слиза на нивото на учениците, но трябва да се почувства по-близо до тях.

Филмът получи няколко награди, сред които първо място на национален ученически конкурс за видеофилм. Учениците имаха намерение да заснемат и втора част, но това не се случи, защото вече са 12 клас и се готвят за кандидат-студентски изпити. Учителите в гимназията се надяват, че и в бъдеще ще имат клас като този - със свежи идеи, различен поглед и оригинално мислене.

Превръщат Русе в кулинарна столица на Дунав
Кулинарно шоу събра ценителите на добрата кухня в Русе. Клубът на професионалните готвачи представи...
Уникална снимка на Мерилин Монро отива на търг
Рядка снимка на холивудската икона Мерилин Монро ще бъде продадена на аукцион на 20 септември във...
Пострадало от наводненията училище се подготвя за 15 септември
Едно от най- пострадалите от наводнението на 20 юни училища в Добрич е Хуманитарна гимназия "Св....
333 паунда и посрещате Нова година на плажа
333 паунда – толкова са нужни, ако искате да посрещнете зимните празници не сред преспи сняг,...
Пиян шофьор направи автомеле на Е79 (СНИМКИ)
Пиян 40-годишен мъж предизвика катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград, предаде...