Да помогнем на Йожи да пребори рака

Рейтинг:
8 0
21-годишното момче се нуждае спешно от 50 хил. евро за лечение

Група ученици от различни столични училища събират средства за 21-годишен бивш възпитаник на 134-то СОУ. Йосиф Бело се бори с рядка форма на рак от 3 години. Досега е лекуван в Израел. Няколко пъти влиза в ремисия, но многократно са намирани разсейки в тялото му. Това налага лечение в клиника в Испания или Германия.

За да пребори тежката диагноза, Йожи се нуждае спешно от 50 хил. евро. Семейството на момчето вече е организирало благотворителен концерт в Израел преди седмица. Директорът на столичното учебно заведение, в което Йожи е завършил, потърсил новосформирания софийски ученически съвет за съдействие. От там решили да организират специално състезание.

То представлява нещо като забавната игра "Конкуистадор". Събират се ученици на отбори и си задават въпроси от всякаква област на живота като така тестват общата си култура. Състезанията ще се проведат в рамките на два дни - 22 и 23 март, като има такса за участие. На отбор от трима човека тя е в размер на 12 лв.

"Планираме също да направим и благотворителен маратон, когато времето го позволява - от началото на април. Идеятя ни е да съберем всички в някои от столичните паркове и да направим едно благотворително събитие в името на Йосиф. Софийските ученически съвети ще започнат пък от 10 до 21 март една инициатива, която се казва "Дари книга". В 19 столични училища има пунктове за събиране на книги, които после ще бъдат откарани в домовете за деца, разказват още учениците.

Ако искате да помогнете на Йожи, можете да го направите на следната банкова сметка:

Postbank, IBAN: BG92BPBI79421020161301

BIC: BPBIBGSF

добави коментар
Наливат нови 8 млн. в "Аз мога повече"
Нови 8 млв. лв се отпускат по програмата "Аз мога повече" за получаване на ваучери за безплатно...
Убиец опита да натопи жертвата си
Тодор Атанасов-Баничката, който уби съученика си Николай Христов, опита да го натопи пред съда....
24 април
София
В момента
Разкъсана облачност
15°C
Днес
Гръмотевична буря
Min: 11°C
Max: 18°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 10°C
Max: 15°C
24 април
На 24 април отдаваме почит към жертвите на арменския геноцид в периода 1915 – 1923 г. На този ден през 1915 г. с ареста и депортирането на...