Протест

Доналд Тръмп в лют спор с кмета на Чикаго

Рейтинг:
0 0
Източник: Getty Images/Guliver Photos
Гигантският надпис "Тръмп" върху един от небостъргачите на милиардера провокира остри критики

Когато преди шест години Доналд Тръмп построи втората най-висока сграда в Чикаго, тя беше обявена за архитектурен шедьовър, одобрен от градските власти и приветстван от гражданите. Идеята на Тръмп да постави гигантски надпис с името си върху небостъргача обаче предизвика неодобрението на кмета Еманюъл Рам, който заяви, че мегаломанската табела разваля визията на цялата сграда, както и гледката над чикагската река.

Лъскавите букви се виждат от километри, а Тръмп смята, че изглеждат страхотно. Той се аргументира, че получава позитивни коментари в социалните мрежи и граждани му пращат писма, в които застават на негова страна в спора.

Носителят на "Пулицър", архитектурният критик Блеър Камин, заяви, че ако този надпис се беше появил в Атлантик сити или Лас Вегас, не би направил впечатление на никого, но е крайно неуместно да го инсталираш в Чикаго, където сградите от 20-те и 30-те години на миналия век са запазени и придават на града атмосферата, която го прави уникален.

И докато милиардерът спори с градската управа, синът му Доналд Тръмп-младши и съпругата му Ванеса станаха родители на петото си дете. В понеделник те се сдобиха с дъщеричка. Момиченцето ще носи името Клоуи София. Тя вече се е запознала с четирите си братчета и сестричета, похвали се таткото, който е на седмото небе от щастие.

Кай Мадисън (7 г.), Доналд Джон III (5 г.), Тристан (2,5 г.) и Спенсър (2 г.) са внуците на Доналд Тръмп от сина му Доналд-младши. Дъщеря му Иванка има две деца - 2-годишната Арабела и Джоузеф, който още няма годинка. Така внуците на Тръмп стават общо седем и по всичко личи, че влиятелната фамилия ще продължи да "притеснява" критиците си.

Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....
Facebook принуди 114-годишна да излъже за възрастта си
114-годишна американка излъга за възрастта си, за да си направи Facebook профил. Причината -...
Велосипедисти искат по-добри условия
Велопоход за опазване на природата събра в центъра на София ентусиасти, организирани от сдружение...
Генуа бедства под вода
Бедствено остава положението в италианския град Генуа заради наводненията, причинени от проливните...