Три момчета загинаха в катастрофа с ТИР

Рейтинг:
1 1
Камионът отнел предимството на колата, в която пътували младежите

Тежка катастрофа на пътя Пловдив – Пазарджик взе три човешки живота. Товарен "Мерцедес" отне предимство на регулирано кръстовище и размаза преминаващато там "Ауди", движещо се от Пловдив към Пазарджик с висока скорост. Първоначалните огледи сочат, че колата им е минала под тира.

При сблъсъка на място са загинали две 23-годишни момчета. Техен връстник е починал малко по-късно в болница в Пловдив.

Поредната кървава трагедия на пътя се разигра около 1 ч. тази нощ на разклона за с. Цалапица. Шофьорът на камиона е 62-годишният Н.И. от Попово. Той е тестван за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни. Лоша видимост и висока скорост вероятно са причина за катастрофата. Има данни, че по време на инцидента в района е имало мъгла, а неравният участък е бил заледен.

Като по филмите лекият автомобил с младежите е минал под тежкотоварния камион, който е отнел предимството на натовареното кръстовище. Леката кола се е озовала на 85 м от мястото на удара.

Пътният участък е изпълнен с неравности. Предполага се, че в района е имало мъгла и част от асфалта е бил заледен заради ниските температури. Ограничението на скоростта е 60 км/.ч, но малко от водачите го спазват.

Назначена е автотехническа експертиза, която трябва да установи с каква скорост се е движила колата със загиналите младежи и дали шофьорът на тира е имал видимост към пътя.

Едното загинало момче е от с. Росен, а другите две са от град Пазарджик. 

добави коментар
Ден на молитви в памет на Мандела
В Южна Африка днес е "Национален ден на молитви" в памет на починалия бивш президент на страната...
Нова протестна вълна в Киев
Украинската столица се готви за нова протестна вълна. Около 20 хил. демонстранти се събраха на пл....
В момента:
09:10
Древните досиета Х
8 декември
София
В момента
Слаб сняг с прекъсване
1°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: -5°C
Max: 2°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: -6°C
Max: 5°C
8 декември
На тази дата през 1980 г. Джон Ленън е застрелян в Ню Йорк, докато се връща с жена си Йоко Оно от звукозаписното студио. Убиецът му Марк Дейвид...