Започна онлайн приемът на документите в СУ

Рейтинг:
1 0
Източник: БГНЕС
Кандидат-студентите могат да подават документи на сайта на университета

От днес започва електронният прием на документи за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015. Регистрацията може да бъде направена до 17:30 ч. на 5 юли на адрес - https://online.uni-sofia.bg.

За целта
всеки кандидат-студент трябва да създаде свой профил, в който освен личните данни, да подрежда желания ред на специалностите, в които иска да бъде класиран.  Всички кандидати заплащат такса 30 лв. за участие в класирането, а електронизираната система за регистрация предлага два варианта на валидиране на записа.

Първият вариант за регистрация дава възможност на кандидатите да направят кандидат-студентския си профил, отбелязвайки, че ще извършат плащане извън системата - по банков път или на каси в Ректората.

В този случай системата генерира съобщение, че от 23 юни до 5 юли кандидатите трябва да се явят в Информационния център на СУ за валидиране на записа от служителите на сектора "Прием на студенти", след като представят оригинал и ксерокопие на дипломата за средно образование и квитанция за платената такса. Картончето с входящия номер се получава след валидиране на записа от служителите на университета.

Вторият вариант е цялостна регистрация с плащане на таксата онлайн - чрез EasyPay или Epay, до генериране на входящ номер.

Кандидатите правят запис на данните си, задължително "качват" изображение на дипломата за средно образование и заплащат такса за участие в класирането чрез системата, която при потвърждаване на плащането генерира входящ номер.

За по-голямо улеснение на кандидат-студентите от страната и през тази година СУ дава възможност за прием на документи в офисите по набиране на кандидати в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сандански, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Вижте щерката на мистър Бийн (снимка)
Популярният британски актьор Роуън Аткинсън, известен най-вече с ролята си на Мистър Бийн, показа...
Птица фиш се засели в Атанасовското езеро
Птица фиш за първи път гнезди в България. Орнитолози са засекли женска с нелетящо малко да се храни...
Ретро ритъм на морето с The Smugglers Collective
Tози петък, 11 юли, от 23:00 ч., Свети Влас ще бъде изпълнен със забавна и романтична винтидж...
Бяла лястовица донесе надежда край границата
Бяла лястовица зарадва с появата си жителите на боляровското село Крайново. Първи я е забелязал...
Актуализират бюджета на НЗОК
Предложението за актуализация на парите за здраве тръгва към Министерския съвет (МС). Това става...