Протест

АБВ няма да участва в правителство на ГЕРБ

Рейтинг:
2 1
ГЕРБ поставя каруцата пред коня , твърдят от АБВ

Най-вероятно партия АБВ няма да участва в управление на ГЕРБ. Това заяви председателят Георги Първанов. Според него предложената оферта за участие в кабинет на националното спасение към всички парламентарно представени партии е по-скоро печелене на време.

Въпреки това Първанов обясни, че при евентуални общи приоритети биха работили с водещия мандатоносител на новия кабинет.

"Ще наблегна на формирането на Народно събрание, респективно изпълнителната власт, която правителството трябва да излъчи. Има вече писмо, с което парламентарните групи и партии са поканени от ГЕРБ, която е победител. Приканени сме да предложим група за участие в консултациите. Трябва да има политически разговори и тогава експертите да изпълнят с реално съдържание една такава управленска програма“, обясни Първанов.

"Долавям недостатъчна квалификационна култура в това, което прави ГЕРБ. Не че АБВ има високи очаквания – нашите основни приоритети, идеи и ангажименти са трудно съвместими", допълни Първанов.

Ивайло Калфин ще е председател на парламентарната група н АБВ, стана ясно днес. Той ще ръководи и преговорите, като в групата ще участват заместник-председателите й и други представители на АБВ в зависимост от акцентите и приоритетите, които ще бъдат изложени по време на разговорите.

Русия изтегля военни от украинската граница
Русия изтегля войските си от границата с Украйна. Президентът Владимир Путин е наредил военните...
Над 100 хил. българи имат артритни проблеми
Отбелязваме Световния ден за борба с артрита. Ревматичните болести са най-голямата група хронични...
Младите българи мислят за кариера, а не за деца
Младите българи залагат на кариерата и не мислят за деца. Това показва проучване за основните...
116 български района са застрашени от потопи
116 района в страната са застрашени от потопи, сочат предварителни оценки, обобщени от...
Втори тайфун за седмица удари Япония
Втори тайфун в рамките на една седмица удари южния японски остров Окинава. Пострадаха повече от 35...