Протест

Светът срещу поредната екзекуция на джихадистите (ВИДЕО)

Рейтинг:
0 4
След убийството на шофьора Алън Хенинг терористите си имат нова жертва – Питър Кесинг

Нова шокираща екзекуция на джихадистите от Ислямска държава! Жертвата е британският гражданин Алън Хенинг. Три седмици след заплахата, че английският доброволец, шофьор на линейка, ще бъде екзекутиран, терористите изпълниха заканата си. Ужасяващият сценарий е вече познат. По същия жесток начин бяха убити Джеймс Фоули, Стивън Сотлоф и Дейвид Хейнс. Отново жертвата беше принудена да отправи послание към политиците отговорни за офанзивата срещу Ислямска държава.

"Аз съм Алън Хенинг. Сега ще платя цената за решението на британския парламент да атакува Ислямска държава – казва жертвата в последната си минута.

Преди дни съпругата на Хенинг – Барбара, направи прочувствено обръщение с надеждата да трогне ислямистите. Както и при предишните екзекуции, молбата за помилване остана нечута. Британецът оставя две сирачета.

Това е поредният пример за бруталността на тази групировка и показва защо президентът действа по всеобхватен начин за унищожаването на Ислямска държава, заяви Лиза Монако, съветник на Барак Обама по въпросите за антитероризма. Съветът за сигурност на ООН също реагира остро: "Членовете на Съвета за сигурност категорично осъждат отвратителното и подло убийство на Алън Хенинг от Ислямска държава. Това престъпление е трагично напомняне за нарастващите опасности, с които хуманитарните работници ежедневно се сблъскват в Сирия" – заявяват те.

След екзекуцията на Хенинг палачът се появява с новата си потенциална жертва - американецът Питър Кесинг. 26-годишният хуманитарен работник е бивш американски военен. Участвал е във войната в Ирак. Уволнен е по медицински причини. Отвлечен е на 1 октомври 2013 г. в Източна Сирия. Впоследствие приел исляма и името Абдул-Рахман.

След челен удар! 2-ма загинали и 3-ма ранени
Двама младежи загинаха на място, а други трима са ранени при тежка катастрофа, станала тази нощ...
Блъсков: Служебният кабинет дрънчи на кухо
Служебният кабинет дрънчи на кухо отвсякъде, заяви в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7...
Жълт код за мръсен въздух в Китай
В редица райони на Китай беше обявен жълт код за опасност. Причина за това стана влошаването на...
Швеция на лов за руска подводница
Швеция засили военното си присъствие в Стокхолмския архипелаг, претърсвайки водите за "чуждестранна...
Перник отбелязва празника на града
Перник чества днес ден на града. Празникът ще започне със Света литургия в чест и памет на Св. Иван...