Протест

28 г. години затвор за убийството на Мирослава (ДОПЪЛНЕНА)

Рейтинг:
3 0
Как Марио Заека уби с гарота 17-годишното момиче от Перник

Марио Любенов-Заека ще лежи 28 г. в затвора за отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава от Перник. Това реши Върховният касационен съд, след като потвърди решението на Софийския апелативен съд.

 Мирослава изчезна през ноември 2011 г. Два месеца по-късно бе задържан Стойчо Стоев-Чочо, който заведе разследващите край село Планиница и показа къде е заровено тялото. След това разказа, че заедно със Заека я отвлекли и убили, за да вземат 250 хил. евро откуп от приятеля на сестра й. Чочо не стигна до съда, защото се самоуби пред антимафиоти, които били на оглед в дома му.В решението е записано, че по време на съдебните заседания Марио Любенов е признал всички факти по разследването. Висшите магистрати приемат, че убийството е по особено жесток начин и вдигат завесата на престъплението.

След като отвличат Мирослава, Любенов и Стоев я качват в кола. По-късно Любенов отваря вратата на колата и издърпва момичето. "Застанал зад нея, той прехвърля през врата й предварително приготвена гарота – стоманено въже с удобни за хващане дръжки и го стяга. Тъй като тя се съпротивлява, двамата със Стоев свалят Мирослава на земята и Марио стяга примката, докато тя спира да мърда", пишат висшите съдии.

Източник: bgnes.com

Те са записали още, че това е убийство на едно 17-годишно дете, което е в началото на житейския си път, било е абсолютно невинно и не е имало никакво отношение към тежкото финансово състояние на двамата мъже. Според съда убийството е извършено от особена опасна, безчовечна личност, лишена от елементарно озъзнаване на живота извън собствения и на семейството му като най-висше благо.

Марио Любенов е определен като индивид, който е готов без оглед на средствата да осъществи действия, които да го облагодетелстват. Съдът подчертава, че експертизите по делото са показали, че той няма психическо заболяване.

Още няма повдигнати обвинения срещу хирурга от Търново
Все още няма повдигнати обвинения срещу хирурга от великотърновската болница, който беше заловен с...
Българка покори научните среди в Япония
Българка покори върховете на научните среди в Япония. Румяна Ценкова е единствената жена-професор с...
Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...