Протест

Бургас с проект за най-модерната спортна зала в България (СНИМКИ)

Рейтинг:
0 0
Източник: Община Бургас

Британският архитект Ендрю Йоман и арх. Ивайло Петков представиха идейния проект за изграждането на мултифункционалната зала "Арена Бургас", която да е със 7 000 места и ще е най-модерната в България. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Специфично за бъдещата арена е това, че основната зала освен с постоянни седящи места ще бъде проектирана с опция за мобилни модули, което ще позволи освен за лекоатлетически състезания, тя да се адаптира за провеждането на големи концерти и турнири от почти всички видове спортове. В изработването на идейния проект е използван специален софтуер, който позволява най-правилно да се проектират местата за зрители, така че да се осигури добра видимост от всяко едно кътче в залата.

Източник: Община Бургас

Бъдещата "Арена Бургас" е съобразена с изискванията на световните спортни федерации и това ще я направи подходяща за домакинство на европейски състезания. Бургас вече е заявил намеренията си да стане домакин на европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019 година. Специално внимание е отделено на акустиката на залата, така че тя да е подходяща за провеждането на концерти на изпълнители от световен ранг. Всички зали ще бъдат проектирани, така че да се осигури максимална достъпност за хората с увреждания. Освен че ще могат да бъдат пълноправни зрители, те ще могат да ползват залите за тренировки в различните видове спортове. Залата ще разполага с прес и ВИП зони, кетъринг зона, ресторант, обслужващи паркинги както за леки автомобили, така и за ТИР. Тя ще е снабдена със специална иновативна система за събиране на дъждовната вода. На представянето присъстваха представители на спортните федерации в Бургас, на сдруженията на хората с увреждания, архитекти, строители.

Източник: Община Бургас

Идейният проект е отворен за предложения, които ще бъдат разгледани и въведени при техническото проектиране на сградата. Срокът за проектиране е 110 дни. Реализацията на тази идея започна преди няколко години, когато кметът Димитър Николов поиска от военно министерство старото поделение в комплекс "Изгрев" и то беше прехвърлено на Община Бургас. Проектът предвижда благоустрояване на терен от 46 254 кв.м. и изграждане на модерна и достъпна инфраструктура за провеждане на спортни, културни и бизнес събития чрез многофункционален спортен, конгресен и бизнес център - "Арена Бургас".


Източник: Община Бургас

Източник: Община Бургас

Източник: Община Бургас

Източник: Община Бургас

Източник: Община Бургас

Източник: Община Бургас

Източник: Община Бургас

На Джерард му светна: Жалко, че не преминах в Реал
Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард си призна, че един ден може да съжалява горчиво, че не се е...
Ройс проговори – иска в Реал
Футболистът на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс иска да премине в Реал (Мадрид). Новината бе съобщена...
Мачът на Гришо – утре след 21:00 ч.
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на турнира в Базел утре, 22...
От еврейски отбор до Джихад – историята на един футболист
20-годишният Крешник Бериша е първият заподозрян член на Ислямска държава, който е изправен на съд...
ЦСКА с Миланов изкопчи 2:2 от Сити
ЦСКА (Москва) изкопчи 2:2 като домакин от Манчестър Сити в мач от група Е на Шампионската лига....