Протест

Вижте как живеят богатите деца в Иран (СНИМКИ)

Рейтинг:
0 0
Източник: Instagram
Скандална галерия в Instagram разбуни духовете в бедната мюсюлманска държава

"Богатите деца на Техеран" – галерия със снимки на млади богаташи, които тънат в лукс и охолство в Иран, стана повод за нечуван скандал в интернет. Фотосите събраха много посещения в Instagram, предизвиквайки неочаквана реакция и отзвук в целия свят. Стигна се дотам, че броени часове след публикуването й, галерията вече не беше достъпна.

Източник: Instagram

Източник: Instagram Това се случва на фона на засиления контрол над социалните мрежи, упражняван от правителството на мюсюлманската страна. Западните медии коментират изказванията на запознати с живота в Иран анонимни източници, според които богаташките младежи са деца на висши управленски кадри. 

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Източник: Instagram Това прави отношенията им със закона доста по-различни, отколкото тези на обикновените иранци. За богатата "върхушка" всичко е позволено и показаната им радост от живота няма как да бъде наказана със затвор или камшични удари.

Източник: Instagram

Източник: Instagram За сравнение, миналия месец седем млади иранци бяха наказани със затвор и 91 камшични удара, заради това, че бяха публикували о нлайн видео как пеят и танцуват на песента "Happy" на Фарел Уилямс.

"Простосмъртните" не само, че не могат да си помислят за лукс, а нямат средства дори за нормално преживяване. Алкохолът и забавленията са абсолютно забранени в ежедневието им.

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Източник: Instagram Като отзвук от снимките, в Instagram започна да набира популярност колекция снимки, наречена "Бедните деца на Техеран" , която показва как живеят всъщност повечето хора в страната, в която огромната част от населението е под 35 години.

Въпреки че иранските власти избягват да издават статистически данни относно бедността, някои изследвания показват, че през 2011 г. около половината от иранското градско население е живеело под линията на бедността, коментира The Huffington Post.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....