ЕС спира пари заради двама министри от ГЕРБ

Рейтинг:
3 0
Томислав Дончев и Нона Караджова са отговорни за замразяване на финансирането по "Околна среда"

Двама министри на ГЕРБ – Томислав Дончев и Нона Караджова, носят вина за спирането на парите по Оперативна програма "Околна среда". Това заяви в рамките на днешния блиц контрол премиерът Пламен Орешарски. Той отново напомни, че е имало две писма от Брюксел през 2012 г. с препоръки, на които бившите управляващи са реагирали неадекватно.

Премиерът увери, че се прави всичко възможно спирането на европарите по програма "Околна среда" да е временно. Страната ни се стреми да отстрани всички допуснати греши от предходното правителство, за да се отблокират евросредствата.

По-рано днес БГНЕС информира, че с писмо на Европейската комисия се потвърждава, че средствата са били замразени заради допуснати груби нарушения в процедурите и писма за това са изпратени в периода 2011-2012 г. Припомняме, че по това време Томислав Дончев отговаряше за еврофондовете, а Нона Караджова беше министър на екологията.

От кабинета на вицепремиера по европейските фондове Зинаида Златанова потвърдиха за БГНЕС наличието на писмо от Европейската комисия, но отказаха да коментират неговото съдържание с мотива, че това е служебна кореспонденция и нейното място не е в медиите.

добави коментар
Най-четени
Най-коментирани
"Хобит: Пущинакът на Смог" започна бляскаво в Берлин
В немската столица се състоя европейската премиера на филма "Хобит: Пущинакът на Смог". На...
"Металика" изнесе концерт на Антарктида
Легендарната рок-група "Металика" изнесе исторически концерт в Антарктида. По този начин членовете...
11 декември
София
В момента
Разкъсана облачност
0°C
Днес
Слънчево
Min: -6°C
Max: 1°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: -6°C
Max: 4°C
11 декември
На 11 декември 1946 г. Общото събрание на ООН учредява фонда УНИЦЕФ. Целите са да осигурява спешна помощ, храна и здравни грижи за децата, пострадали...