Искра Фидосова напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Рейтинг:
2 0
965 1
Тя подава оставка и като депутат

Искра Фидосова напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това се посочва в молба от Фидосова до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и останалите членове на комисията, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Фидосова заявява и желанието си да бъде освободена и като народен представител от 42-рото Народно събрание. В мотивите си тя посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си. 

"Спекулациите и внушенията, които се тиражират в публичното пространство от определени кръгове, целят не само моето омаскаряване, но и дискредитирането на ГЕРБ. Убедена съм, че зад моето очерняне стоят накърнените интереси на определени лица и кръгове в държавата. Категорично заявявам, че ще се противопоставя на всички нечисти внушения и спекулации, свързани с мен. В работата си досега съм се ръководела единствено и само от законите и няма да допусна да се злоупотребява с името ми и с това на партията", се казва още в молбата на Искра Фидосова. Тя обаче заявява, че остава член на ГЕРБ и ще продължи да работи за реализирането на приоритетите на партията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е провел разговор с Искра Фидосова и след като са обсъдили желанието й да напусне постовете си, той го приема.

Решението на Фидосова идва само ден след като беше повдигнато обвинение на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Вчера на пресконференция на прокуратурата беше показано негово тефтерче със скандални записки за протекция или уязвяване на определени личности от средите на властта. Основното лице, подавало заповеди към Златанов, е с инициали И.Ф., заради което се появи информация, че това е именно Искра Фидосова.

добави коментар
Иван
За Искра Фидосова попитайте хората в Монтана да видим какво ще кажат.
преглед на всички коментари (1)
Продължава търсенето на двамата миньори
До тази сутрин двамата затрупани в рудник Ораново край Симитли миньори не са открити, спасителните...
Бразилия очаква папа Франциск на плажа
Бразилия се подготвя за утрешното първо посещение на новия папа Франциск, който е първият глава на...
В момента:
Документална поредица
10:00
Новини
10:10
Босове под прикритие
11:00
Новини
21 юли
София
В момента
Облачно
18°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 15°C
Max: 26°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 13°C
Max: 25°C
21 юли
На 21 юли 1969 г. Нийл Армстронг и Едуин Олдрин стават първите хора, които се разхождат по повърхността на Луната. Разходката е част от мисията Аполо...