Перничанин надхитри таблетите на ДАИ

Рейтинг:
2 0
Явил се 30 пъти на изпит вместо други хора

Настъпват промени в системата за изпитване на кандидат-шофьорите. От няколко дни автомобилната администрация е въвела електронен жребий. Целта е манипулирането на електронните листовки да се сведе до минимум. Въвежда се и автоматично видеозаснемане на кандидатите.

То ще засегне само тези от кандидатите, които решават електронните листовки. Практиката показва, че българите са опитали да надхитрят дори и тях. Друг хит в измамите е практиката подставени лица да се явяват на изпитите срещу заплащане. В Перник бил засечен измамник, който в рамките на 18 месеца се явил 30 пъти на изпит от името на други хора. Снимките ще се правят по време на самия изпит. Според специалистите, системата е направена така, че да не може да бъде манипулирана.

Самият кандидат сам си прави една снимка, на която да се хареса. След това, таблетът прави още 5-6 снимки по време на изпита, в произволно избрани моменти. Това се прави, за да се докаже, че този, който решава теста е този, който трябва да се яви на изпит. Остава обаче въпросът колко са хората, които решават листовките чрез таблет и кога ще бъдат премахнати хартиените тестове.

Министерството на транспорта предвижда това да се случи най-късно през април тази година.

добави коментар
Учителите нямат подкрепата на Финансовото министерство
За 17 поредна година Синдикатът на българските учители организира национален конкурс "Учител на...
ГЕРБ внася четвърти вот на недоверие
ГЕРБ внася днес вот на недоверие към кабинета заради проблемите в енергетиката. Това съобщи в...
9 май
София
В момента
Облачно
8°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 7°C
Max: 18°C
Утре
Дъжд
Min: 10°C
Max: 18°C

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате
60.1%
8.9%
31%
гласувай
9 май
На 9 май Русия чества Ден на победата, а Европейският съюз (ЕС) – Ден на Европа. На този ден по време на Втората световна война през 1945 г. в...