9 обвинения заради рекета в ДАИ

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
"Такса спокойствие", манипулирани изпити и разрешения за опасни товари докарали хилядарки за участниците в групата

Прокуратурата е събрала доказателства, за да повдигне обвинения на 9 от 18-те задържани при акцията за ДАИ, съобщи БГНЕС.

Сред тях е и директорът на ИА "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. Той ще бъде обвинен като ръководител на организираната престъпна група, действала от началото на 2015 г. до момента.

Разследването се провежда от около 5-6 месеца, като са постъпвали сигнали от различни източници. Извършени са над 60 претърсвания и изземвания, разпитани са множество свидетели на територията на 12 града в страната. Иззети са множество доказателства, включително бланки - предварително попълнени на участниците във вчерашния изпит. Иззети са и общо около 400 000 хиляди лева общо. Само в директора на изпълнителната агенция са намерени над 175 000 лева в различна валута. В дома на тъста му са намерени много пари в тайник.

Групата е действала в няколко насоки – т. нар. "такса спокойствие", манипулиране на изпити за шофьори и разрешения за превозване на опасни товари. "Тези разрешения са най-скъпо платените от това, което сме придобили като информация и доказателства по делото – тяхната стойност е била около 3000 лв.", казаха от прокуратурата. Събрани са и пари на ръка от шофьори, спирани при рутинни проверки, както и пари от проверки на дейността на транспортни фирми, като е оказвано влияние дори и при спиране на определени автомобили да не бъдат проверявани.

Джипитата спират с протестите
От понеделник джипитата преустановяват протестите си, но остават в готовност за нови, ако диалогът...
Влак помете кола с двама възрастни и дете
Влак блъсна лек автомобил на прелез край Благоевград, съобщи БГНЕС.Инцидентът стана в 19.10 часа на...
Пиян нападна с брадва полицай
Пиян ром нападна с брадва полицай, дошъл на адрес в ромския квартал "Изток" в Казанлък заради...
Съдът решава дали задържаните служители на ДАИ да останат в ареста
В Специализирания наказателен съд днес е внесено искане от страна на Специализираната прокуратура...
Откриха сезона на екстремните спускания
Сезонът на екстремните спускания с лодки по буйните води на река Струма в Кресненското дефиле...