Спорт 7

Радуканов за ЦСКА: Няма човек, който да дойде и да плати чуждите сметки (ВИДЕО)

Бившият треньор на ЦСКА и Славия Милен Радуканов бе гост в предаването Sport7 по TV7. В него той говори по всички теми свързани с любимия му клуб, както за цялата ситуация в българския футбол. Радуканов разкри и любопитни небивалици в българския спорт, с които му се е наложило да се сблъска.

"Всеки си има свое мнение за съществуването на ЦСКА. В търговския регистър има три съществуващи ЦСКА. Ако трябва да се платят 25 млн. лв., които са натрупвани в последните 10 години. Не ми се вярва, че ще дойде човек, който ще плати сметките на друг. Ако няколко години се опитат да оздравят дружеството и в крайна сметка не стане, какво правим? За тези пари, които се дължат на някакви футболистчета, които минаха и не дадоха нищо на ЦСКА, спокойно може да се започне начисто и да се направи една база на Панчарево. Личното ми мнение е, че трудно се оздравява едно такова дружество. Кой ще дойде да плати на другиго сметката? По-добре е да се започне начисто, за да има база и условия. Дали Гриша Ганчев, дали Васил Божков ще ръководи, важното е да има план и да се работи. Най-грешното е да се оздравява дружеството. Не е възможно клубът да бъде ръководен от феновете. Обединение? Това е само дъвчене на приказки и замазване на очите на феновете. Ботев (Пловдив) се обединиха със Сопот и на техните мачове във "В" група ходеха по 10 хил. зрители. ЦСКА ще бъде припознат и винаги ще го има. Трябва да се изграждат бази за 30 млн. лв., а не да се изплащат тези пари".

"Новата Висшата лига? Не ги разбирам тия неща. Не виждам как може да се започне нещо такова, но генерално трябва да се направят закони и да се спазват. С Литекс законът се спази. Странно ми стана, че се говореше за търсене на вратичка, за да остават тима в "А" група. Нали има закони? Какви вратички? Довършваме първенството и продължаваме напред. Аз съм "за" да се спазват законите. Сега обаче си мисля, че няма да вземат точките на Левски."

"Ходих на няколко мача на ЦСКА във "В" група и само адмирации за треньорското ръководство, но вече има едно "но". Хората ходят на стадиона да се забавляват, защото едва ли се наслаждават на победи на Радомир и отбори от този калибър. Не мога да разбера какви са тези суперлативи, които се пишат за ЦСКА, тъй като "червените" са били еврограндове, а сега четем за бой над Чико Бяга и т.н."

"Много неща са направени от БФС. В момента приключват изграждането на базата. Всичко около националните отбори ни е перфектно. От друга страна обаче виждаме какво се случва в първенството. Не съм сигурен обаче дали БФС може да се бърка в работата на клубовете. Борислав Михайлов си спечели мандата и трябва да го изкара. Футболният съюз колкото е лош, толкова е и добър", заяви Радуканов.

Какво каза още Милен Радуканов, вижте в прикаченото видео.

Пирин пак е на мода! Велик, работещ в спойка и най-вече…НЕПРЕДСКАЗУЕМ. С тези думи може да се опише всичко случващо се с този малък отбор, имащ голямо сърце. Ключът към вратата на успеха пък бе в ръцете на специалист, до болка познаващ...
"Футболът им е Ясен" е филм на Мартин Томанов, който представя живота на шестима наши треньори и футболисти, които прославят родината ни в необятния Китай. Местната Суперлига е едно от най-бързо развиващите се първенства в света. За да бъдеш треньор...
Класиране
М Г. Р. Т
1. Славия 1
0
3
:
3
2. Литекс 1
0
2
:
3
3. Пирин Бл 1
1
1
:
1
4. Ботев Пд 1
1
1
:
1
5. Левски 1
1
1
:
1
6. Черно море 1
1
1
:
1
7. Монтана 1
0
0
:
1
8. Берое 1
0
0
:
1
9. Лудогорец 1
2
0
:
0
10. Локомотив Пд 1
3
0
:
0