Спорт 7

Сашо Тодоров в Sport7: Нито един не се е отказал от парите си в името на ЦСКА (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров бе гост в предаването Sport7 по TV7. Шефът на "червените" заяви, че до този момент нито един човек не се е отказал от възнагражденията си, които им дължи клуба, въпреки че в медийното пространство се появиха информации, че това ще сторят Стойчо Младенов и Лъчезар Танев.

В ефира на Sport7 Тодоров призна, че според неговото лично мнение, задълженията на ЦСКА възлизат на около 24-25 млн. лв.

"Писанията объркват феновете на клуба. Трябва да се изчака още известно време за решението на съда, за да се знае кои претенции на кредиторите ще бъдат приети. Тези, които бяха заявили с малко изключения обжалваха отхвърлянията им от страна на синдика. Не може да се знае кои обжалвания ще приеме съда. Според мен, личното ми мнение, не на съдията,  в рамките на 24-25 млн. лв. ще бъдат общите задължения на клуба. Не е важно колко ще е самият дълг като стойност, а структурата му. Зависи какви ще са кредиторите, които ще бъдат одобрени като такива. Тези задължения спокойно могат да бъдат намалени и да придобият съвсем друг вид. За тези 2 години променихме структурата на дълга, но го и намалихме. От безброй футболисти и клубове до там, че голяма част от задълженията са към тогавашните собственици - Лира, Инджов, Манджуков и т.н. Решението на съда не се знае кога ще стане ясно. Няма срок. Дано да е скоро."

"Със синдика работим добре и в координация. Всички процеси трябва да се изпълнят до 30-и юни, защото след тази дата приключва лицензирането за "Б" група и ще обезсмисли следващи оздравителни процеси в клуба. Това дружество може да направи добър оздравителен план, ако човек с финансови възможности поеме поне първоначалните плащания. Не мога да говоря от името на Гриша Ганчев. Специално за американците - във връзка съм с тях от август месец 2015 година. Познавахме се от преди. Все още не виждам солидност от тяхна страна, за да могат да застанат в клуба. Те могат да намират големи инвеститори. Били са посредници в сделки в НБА и Сокър лигата. Футболът у нас обаче е не печеливш бизнес, а социална дейност. До колкото знам Васил Божков не се е свързал със синдика. Този, който ще застане зад клуба да го афишира официално. И да има предварителен оздравителен план, трябва да има човек, който да застане зад него. БФС няма с какво да ни помогне в този момент, когато можеха не го направиха. Всичко е в ръцете на съда, а след това и на кредиторите."

"Хубавото на тази процедура по несъстоятелност, че в българския съд няма юрисдикция с решенията на ФИФА. Какво ще рече това - тези, които са ни осъдили в световната футболна централа, тук няма как претенциите им да бъдат уважени. Тези играчи ще получат заплатите, които са си заработили, нищо повече. Официално нито един човек не се е отказал от дължимите си възнаграждения."

"Ако съдът не одобри оздравителния план? Най-вероятно просто клубът ще приключи. Ще обяви несъстоятелност и ще тръгне към ликвидация. Докато това дружество е живо, няма как да го замести друго. Сега по наредбите на БФС, ако ново дружество дойде, то ще трябва да започне от самото начало, от окръжните групи. Това е самоубийство. С времето феновете ще се обезверят, ще остане само твърдото ядро от фенове. Най-добрият вариант е оздравяването, всичко останало ще бъде много трудно."

 

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК!

Пирин пак е на мода! Велик, работещ в спойка и най-вече…НЕПРЕДСКАЗУЕМ. С тези думи може да се опише всичко случващо се с този малък отбор, имащ голямо сърце. Ключът към вратата на успеха пък бе в ръцете на специалист, до болка познаващ...
"Футболът им е Ясен" е филм на Мартин Томанов, който представя живота на шестима наши треньори и футболисти, които прославят родината ни в необятния Китай. Местната Суперлига е едно от най-бързо развиващите се първенства в света. За да бъдеш треньор...
Класиране
М Г. Р. Т
1. Славия 1
0
3
:
3
2. Литекс 1
0
2
:
3
3. Пирин Бл 1
1
1
:
1
4. Ботев Пд 1
1
1
:
1
5. Левски 1
1
1
:
1
6. Черно море 1
1
1
:
1
7. Монтана 1
0
0
:
1
8. Берое 1
0
0
:
1
9. Лудогорец 1
2
0
:
0
10. Локомотив Пд 1
3
0
:
0