Спорт 7

Любо Ганев: От Държавен вестник разбрах, че ще избират президент на федерацията

Вицепрезидентът на федерацията по волейбол Любослав Ганев гостува в предаването Sport7 по TV7. Той говори по най-горещите теми, а именно - предстоящото Общо събрание на 3-и октомври, на което Ганев е кандидат за председателския пост, както и предстоящото Европейско първенство по волейбол.

"Имам доста идеи в развитието на ДЮШ. За мен не трябваше сега да се разконцентрираме с Общо събрание преди Европейското първенство, защото за мен то е по-важно. В крайна сметка така бе решено и си подадох документите. Все още не съм решил, обмислям какво да правя, може и да си оттегля кандидатурата. Ще реша какво да правя, защото не искам да се разконцентрираме преди Европейското. Искам да помогна, защото винаги ще бъда длъжник на волейбола. На УС беше казано, че няма да има избор за по-голям мандат и заявих, че няма да подавам кандидатура. Ще изчакам още година, за когато трябваше да има събрание. Няколко дни по-късно обаче видях обява в Държавен вестник, от който разбрах, че ще се избира човек за президентския пост."

"Сега изявих желание, защото през 2012 година Данчо Лазаров каза, че това му е последният мандат и се оттегля през 2016 г. Ако стана президент ще се радвам да направя поне половината от това, което той на този пост. Винаги човек като нещо ще е нужен и полезен на волейбола. На черното - бяло никога няма да кажа. Аз не съм конфликтна личност и не искам да създавам подобни неща. През 1999 година, когато се отказах от волейбола, реших, че повече пари от това няма да изкарвам. Много съм взел от този спорт, дал съм му, но искам сега само да помагам, защото се чувствам длъжен. Като президент на федерацията не печелиш и една стотинка. Само ти дава представителност, но аз по-известен или нещо такова не искам да ставам. Искам да помагам! Има спонсор, не е банка, а международна компания, която е готова да дава 600 хил. лв. на година на федерацията по волейбол. Не на мен, на българския волейбол".

"Един добър резултат на Европейското ще има по-дълга следа от едно събрание. Винаги съм бил голям оптимист. Знам, че треньорския състав е направил всичко за тази надпревара. Сигурен съм, че сега е моментът, в който отборът да постигне нещо, да зарадва нашата публика, защото това е важно. Така се пълнят залите. Искам победа от първия до последния ден", завърши Ганев в предаването Sport7.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК!

Пирин пак е на мода! Велик, работещ в спойка и най-вече…НЕПРЕДСКАЗУЕМ. С тези думи може да се опише всичко случващо се с този малък отбор, имащ голямо сърце. Ключът към вратата на успеха пък бе в ръцете на специалист, до болка познаващ...
"Футболът им е Ясен" е филм на Мартин Томанов, който представя живота на шестима наши треньори и футболисти, които прославят родината ни в необятния Китай. Местната Суперлига е едно от най-бързо развиващите се първенства в света. За да бъдеш треньор...
Класиране
М Г. Р. Т
1. Славия 1
0
3
:
3
2. Литекс 1
0
2
:
3
3. Пирин Бл 1
1
1
:
1
4. Ботев Пд 1
1
1
:
1
5. Левски 1
1
1
:
1
6. Черно море 1
1
1
:
1
7. Монтана 1
0
0
:
1
8. Берое 1
0
0
:
1
9. Лудогорец 1
2
0
:
0
10. Локомотив Пд 1
3
0
:
0