Спорт 7

Херо: Най-голямата грешка в кариерата ми е, че напуснах националния

Треньорът на Иртиш Димитър Димитров разкри в ексклузивно интервю в предаването Sport7 по TV7, че най-голямата му грешка в кариерата е, че е напуснал националния отбор. Херо отказа да коментира спекулациите, че ще смени Ивайло Петев начело на представителния ни тим, но обясни, че във футбола няма невъзможни неща.

Самият Димитров, чийто отбор в Казахстан има само една загуба в първите десет мача под негово ръководство, призна, че в България няма условия за работа.

"Няма да открия топлата вода като кажа, че в България много трудно се работи. Натискът срещу треньорите е огромен, тези, които имат собствено мнение, са недолюбвани от собствениците и са игнорирани да работят в нормални условия и клубове. Затова повечето наставници търсят варианти в чужбина. Човек трябва да търси место под слънцето", започна Димитров.

"От позицията, която имам, не мога да критикувам, а и не е коректно. Изключително болно е от отзвука, който идва за националния ни отбор в чужбина. Той е лицето и огледало за българския футбол и когато тези резултати са лоши, се отразява на нас. По този начин български треньори и футболисти по-рядко ще бъдат канени в чужбина", обясни Херо.

"Мачът с Норвегия бе изключително убиден. Поведението бе плахо, нямаше колектив. Норвегия не е по-голяма класа от нас, но видях дисциплиниран отбор, с ясна визия и философия и това им помогна да спечелят мача", анализира бившият треньор на Черноморец.

На въпрос дали е възможно някой ден той отново да застане начело на представителния ни тим, той обясни: "Аз съм се научил във футбола да не казвам никога. Използвам случая пред г-н Вуцов, преди време, когато напуснах отбора, направих една от най-големите си грешки в своята кариера. Тогава се подведох на емоциите, тъй като имах желание да водя всекидневна работа", обясни Херо на присъстващия в студиото на Sport7 Иван Вуцов.


Херо не пропусна да коментира и темата "Левски": "Естествено, че следя случващото се в Левски, но няма какво да кажа. Далеч съм от кухнята, далеч от всекидневните неща в клуба. Обидно е Левски да бъде в това състояние. Ако се търсят причини, винаги може да се намерят. Левски можеше да е по-нагоре в класирането, въпреки моментното състояние."

"Пак се връщам и да кажа, че не съм казал една лоша дума срещу Георги, това че той го направи е отделен въпрос. Ако аз не съм искал да дойда в Левски, още в началото щях да кажа, че нямам желание. Аз съм приел нещата на 100%, бяхме се договорили и правех селекция. Но в същото време ми бе показано по ясен начин, че не съм желан в Левски. Всичко бе правено, за да ме унижат. А защо те получи този обрат? Хората в ръководството го знаят."

В същото време Херо призна, че е усетил политическата подкрепа на "Герена", за която разкри и Татяна Дончева: "Естествено, че го усетих. В един момент бяха на добра основа, и в следващия се промениха на 180 градуса. На мен ми бе показано, че аз съм нежелан в Левски."ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК!

Пирин пак е на мода! Велик, работещ в спойка и най-вече…НЕПРЕДСКАЗУЕМ. С тези думи може да се опише всичко случващо се с този малък отбор, имащ голямо сърце. Ключът към вратата на успеха пък бе в ръцете на специалист, до болка познаващ...
"Футболът им е Ясен" е филм на Мартин Томанов, който представя живота на шестима наши треньори и футболисти, които прославят родината ни в необятния Китай. Местната Суперлига е едно от най-бързо развиващите се първенства в света. За да бъдеш треньор...
Класиране
М Г. Р. Т
1. Славия 1
0
3
:
3
2. Литекс 1
0
2
:
3
3. Пирин Бл 1
1
1
:
1
4. Ботев Пд 1
1
1
:
1
5. Левски 1
1
1
:
1
6. Черно море 1
1
1
:
1
7. Монтана 1
0
0
:
1
8. Берое 1
0
0
:
1
9. Лудогорец 1
2
0
:
0
10. Локомотив Пд 1
3
0
:
0