Спорт 7

Томов: Оставих ЦСКА на мултимилионери, те го пратиха във "В" група

Бившият главен акционер в ЦСКА Александър Томов от известно време не се беше появявал в спортното медийно пространство. Той се оттегли от "червения" клуб, давайки акциите на Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Томов винаги има какво да каже по темите, които са свързани с ЦСКА и българския футбол. Направи го и този път, специално за предаването Sport7 по TV7.

ЦСКА

"Пращането на ЦСКА във "В" група е целенасочено действие на определени сили. Когато напуснах клуба, ЦСКА беше на първо място в "А" група, кандидат шампион. Дадох акциите на хора, които имат пари. Това са хора с пари, особено единият. Защо този човек взе клуба, обеща публично да плати лиценза, а след това не само, че не плати, но и разпусна отбора. Историята ще покаже защо го направи.

Гриша Ганчев

Състоятелен бизнесмен. Той умее да работи с млади таланти и да реализира приходи от футбола. Той и Васил Божков са хора, които разбират от футбол, за разлика от други, които си мислят, че това е като да строиш мостче, къща или да продаваш оръжие.

"В" група

Това, което се допусна с ЦСКА е нарочно, убеден съм. Нямаше как тази малка сума от порядъка на 700-800 хил. лв. да не бъде платена, за да остане в "А" група. Още по-скандалното е разпускането на отбора, който имаше трима играчи с готови оферти за над 4 млн. евро. Сума, която щеше да е достатъчна да се платят доста от задълженията на клуба. Нивото на българския футбол пада рязко надолу. Рязко! Има хора, които не се интересуват от нашето първенство, а от Европа, защото там са парите. Те искат да нямат конкуренция и да си трупат шампионските титли. Футболното население е принудено да гледа Манчестър Юнайтед, Ювентус и Барселона. Поредното нещо, което бастисаха в името на частния и личния интерес.

Тодор Батков и Николай Гигов

Даваха облика. Батков беше принуден да се оттегли. Сълзите му бяха искрени и не му се напускаше. Принудиха го да се оттегли. Гигов явно нямаше достатъчно мощен бизнес го накараха да каже, че няма пари. В ЦСКА не беше така. Аз предадох ЦСКА на мултимилионер с ясни пари. Защо този човек взе акциите и пое публичен ангажимент, тепърва ще се изяснява.

Материал на Иво Тонков

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК!

Пирин пак е на мода! Велик, работещ в спойка и най-вече…НЕПРЕДСКАЗУЕМ. С тези думи може да се опише всичко случващо се с този малък отбор, имащ голямо сърце. Ключът към вратата на успеха пък бе в ръцете на специалист, до болка познаващ...
"Футболът им е Ясен" е филм на Мартин Томанов, който представя живота на шестима наши треньори и футболисти, които прославят родината ни в необятния Китай. Местната Суперлига е едно от най-бързо развиващите се първенства в света. За да бъдеш треньор...
Класиране
М Г. Р. Т
1. Славия 1
0
3
:
3
2. Литекс 1
0
2
:
3
3. Пирин Бл 1
1
1
:
1
4. Ботев Пд 1
1
1
:
1
5. Левски 1
1
1
:
1
6. Черно море 1
1
1
:
1
7. Монтана 1
0
0
:
1
8. Берое 1
0
0
:
1
9. Лудогорец 1
2
0
:
0
10. Локомотив Пд 1
3
0
:
0