Спорт 7

Ники Желязков: Докато не спечеля злато, няма да съм доволен

Треньорът на мъжкият ни национален отбор по волейбол, който спечели сребро на първите Европейски игри Николай Желязков, призна, че чувствата след загубения финал от Германия са смесени. "Успехът е голям, но горчилката от загубения финал остава. Ние във финалния мач можехме да покажем по-добра игра и да затрудним германците. Момчетата бяха много разочаровани. Това ми говори какви шампиони са. Играхме през целия турнир много силно, като изключим първия мач с Германия. Аз си пожелавам цял живот да съм треньор на такива състезатели. Поздравявам и целия щаб. Няколко неща бяха ключови, като едно от тях беше спокойната атмосфера. Трябва да си запазиш психическа енергия до края. Ние в края бяхме изключително изтощени. Трябва да отдадем и заслуженото на Германия. В последните години те са в Топ 5 на света. Въпреки всичко можехме да ги победим. Основна роля за това класиране имат опитните състезатели. Те показаха какъв е пътят. Много помогнаха на младите. Твърдеше се, че част от тях са трудни характери. Но точно такива хора са големите победители. С абсолютно никой не съм имал проблеми. Имаше и контузии, но за съжаление това е част от спорта. Понякога резултатите на игрището не показват, колко усилия сме положили. Няма по-голямо удовлетворение за един треньор от признанието на състезателите си", коментира в предаването Sport7 Николай Желязков.

Специалистът призна, че в някои волейболисти може и да е останало чувството, че са отритнати от първия състав, който играе в Световната лига. "Идеята на Пламен беше да раздели волейболистите на две и двата състава да бъдат обиграни. Националния отбор е много ветровито място. Вратата е отворена и в двете посоки. Аз също съм го изпитвал на свой гръб", каза Желязков.

Той обаче не пожела да коментира задълбочено темата за Георги и Валентин Братоеви, които не бяха повикани за оставащите мачове в Световна лига. "Предстоят много важни мачове и Пламен трябва да бъде спокоен. Той трябва да си вземе решенията и ние трябва да го подкрепим. Той си има своите мотиви. Не трябва да търсим скандали и търкания преди финалите в Лигата. Отборът трябва да работи спокойно и да ги спечели. След това предстоят други състезания", каза още наставникът.

Той призна, че не се притеснява от провалите, защото те са част от успехите. "Имах усещане, че с тези момчета може да се получи нещо добро и това ме спечели. Не мисля, че сребърен медал ще е пик в кариерата. Аз съм максималист. Докато не спечеля злато, няма да съм доволен", заяви Желязков.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК!

Пирин пак е на мода! Велик, работещ в спойка и най-вече…НЕПРЕДСКАЗУЕМ. С тези думи може да се опише всичко случващо се с този малък отбор, имащ голямо сърце. Ключът към вратата на успеха пък бе в ръцете на специалист, до болка познаващ...
"Футболът им е Ясен" е филм на Мартин Томанов, който представя живота на шестима наши треньори и футболисти, които прославят родината ни в необятния Китай. Местната Суперлига е едно от най-бързо развиващите се първенства в света. За да бъдеш треньор...
Класиране
М Г. Р. Т
1. Славия 1
0
3
:
3
2. Литекс 1
0
2
:
3
3. Пирин Бл 1
1
1
:
1
4. Ботев Пд 1
1
1
:
1
5. Левски 1
1
1
:
1
6. Черно море 1
1
1
:
1
7. Монтана 1
0
0
:
1
8. Берое 1
0
0
:
1
9. Лудогорец 1
2
0
:
0
10. Локомотив Пд 1
3
0
:
0