Спорт 7

Венци Стефанов: Славия ще има нов 35-хиляден стадион в края на 2016 г.

Славия започва строежа на новия си 35-хиляден стадион в края на пролетния полусезон и в края на 2016 г. той ще е готов. Това заяви президентът на Славия Венцислав Стефанов в предаването Sport7 по TV7.

Ето какво още каза той:

"Загубихме от Левски, но отборът този път игра доста по-добре. Имаше повече борба и себераздаване, но все пак загубихме. Няма нищо, което да няма своя край. И нашите мъки ще приключат. Направихме добра селекция за нашето първенство и започнахме добре, но не мога да си представя защо се получи този спад. Новото треньорско ръководство работи добре. Аз трябва да отбележа, че не мога да съм недоволен и от старото. Сега вярвам, че Иван Колев с неговия екип ще успее да преодолее тази криза в Славия. Имаше футболисти, на които много разчитах в началото на първенството, сега ги виждам, че са се загубили в посредствеността. Нещо трябва да ги извади от летаргията и да играят така, както прилича на Славия. Тази година е преломна за Славия. В следващите години, когато започне изграждането на новия стадион и сътрудничеството с немската фирма, нещата ще изглеждат по различен начин. Но сега трябва да покажем, че наистина мястото ни е поне в първите 6 на "А" група", заяви Стефанов.


"Ние сме изготвили всички документи. Главният архитект обяви, че е извадена виза за строителство и проектиране. Сега трябва немската фирма със своите технически ръководители да изготви проект, защото ние сме във висока земетръсна зона. В София има много подпочвени води. Те са наясно, защото в Унгария са имали подобно проблеми. Строителството трябва да отговаря на 9-а степен по скалата на Рихтер. Нашите договорки са в началото на следващия сезон да започне строителството – в края на пролетния полузесон. Година и половина - две са сроковете за завършване – около краят на 2016 г. Капацитетът, за да могат да играят националните отбори, е около 35 хил. души", разкри президентът на Славия.

"Почти всеки ден разговарям с представителя на немците тук - Ива Георгиева, даже близките дни трябва да се срещнем със специалистите им. Нещата си вървят в графика, в който сме се договорили и няма отстъпление и крачка встрани. Вървим само напред", допълни той.

"Съгласен съм, ако някой дойде с възможности, с удоволствие бих предал ръководството в Славия, защото вече 65-години никак не са малко, а те са толкова при мен. Обичам Славия от както съм се родил и ще си умра с тази обич за Славия", каза още Венци Стефанов.

Той заяви, че не следи писанията във вестници и форуми. "Някой се срещал с Младен (Младен Михалев – Маджо) на Женевското езеро и той му казал, че се отказва от Славия. Първо – Младен не е виждал Женевското езеро от години, пък още по-малко ще седне да говори пред сульо и пульо какво ще става със Славия.  Искам да подчертая обаче, че твърдо и той и аз сме решили да стане проектът със стадиона. Всичко това е за бъдещето на Славия. Една гаранция за следващите поне 25 години. Стадионът ще стане след 3 г. и докато Славия стане на 128 г., със сигурност нещата ще бъдат добре и искам да кажа на нашите врагове да не се радват. Има една приказка: Първите паднаха в кърви, последните ще станат първи. Да не се случи това?", каза Венци в типичния си стил.

Той посочи, че в Левски и ЦСКА има забавяне на заплатите, а в Славия нещата са като "швейцарски часовник" – всичко се плаща на датата. Босът на "белите" обясни, че съжалява за всички треньори, които са работили в клуба, защото са давали всичко. Стефанов каза, че липсата на Фонсека, Станислав Генчев, Стефан Велков и Гошо Петков, не е оправдание за лошото представяне. "Манзоро е разочарование номер 1, а Фонсека и Мишел Платини са много силни футболисти за стандартите на България", подчерта той.

"Следващите 3-4 години Лудогорец няма стигане. Аз уважавам ЦСКА, но при тях това е кърпеж. Отгоре кърпеж, отдолу гнидеж, както казваше баба ми. При Лудогорец е градеж. Кирил (Домусчиев) е построил своята къщичка правилно", обясни Венци Стефанов. Той нападна и тези, които подкрепят противниците на тима от Разград в Европа: "Ние сме царе на предателството и не ме учудва, че някой ще вика против България".

Литекс осъществи поредната си голяма продажба на футболист в чужбина. В ролята на златната кокошка за ловчанлии този път се превърна албанският национал Армандо Ваюши. Той ще продължи кариерата си в италианския Киево, но трансферната цена не беше...
Най-известните футболисти, играли в родното първенство
Класиране
М Г. Р. Т
1. ЦСКА 19
10
39
:
44
2. Лудогорец 19
13
42
:
41
3. Локомотив Сф 19
23
25
:
32
4. Литекс 19
24
35
:
32
5. Берое 19
21
30
:
31
6. Левски 19
24
24
:
28
7. Ботев Пд 19
26
25
:
27
8. Черно море 19
22
22
:
25
9. Славия 19
24
19
:
20
10. Локомотив Пд 19
30
13
:
20
11. Марек 19
38
8
:
13
12. ФК Хасково 2009 19
38
11
:
7
Голмайстори
Голове Играч Клуб Мачове
2 Мишел Платини Славия
2
2 Дончо Атанасов
2
1 Валери Домовчийски Левски
1
1 Милен Василев Марек
1
1 Карлос Фонсека Славия
2
1 Благой Наков Локомотив Пд
2
1 Антон Карачанаков ЦСКА
2
1 Крум Бибишков Марек
2
1 Дани Кики Локомотив Пд
2
1 Стенио Черно море
2
1 Юнес Хамза Ботев Пд
2
1 Петър Тончев Марек
2
1 Иван Цветков Ботев Пд
2
1 Маркиньос ЦСКА
2
1 Станислав Генчев Славия
2