Спорт 7

Справедливост за ЦСКА

Справедливост за ЦСКА. Под това мото премина вчерашния ден за червените привърженици. Гвоздеят на програмата трябваше да бъде дербито в югозападната В група между ЦСКА и Витоша (Бистрица). Срещата обаче пропадна, след като близките до премиера Бойко Борисов "бистиршки тигри" скандално не се явиха на мача.

Официалната причина - страх от политическо напрежение преди изборите. Тук обаче ще ви припомним какво каза треньора на Витоша (Бистирица) Костадин Ангелов преди началото на сезона. "Аз на моите футболисти съм казал, че искам първото място и искам да бият и ЦСКА".

Но стига толкова за поредната гавра в българския футбол. Акцията за спасяването на ЦСКА започна на стадион "Българска армия", а феновете в Сектор "Г" издигнаха голям транспарант: с надпис "Не може да убиете хегемона на българския спорт".

Пред привържениците бяха представени отборите на ЦСКА в различните спортове. На терена се появиха деца от тънещите в мизерия и без никаква държавна подкрепа школи по волейбол, баскетбол, хандбал, колоездене, хокей на лед, самбо, борба, джудо, водна топка, шахмат и др.

Тук само ще припомним ,че спортните клубове на ЦСКА са донесли на България 14 олимпийски титли, 15 сребърни и 20 бронзови олимпийски медала. Световните титли са 78, а европейските - 97.

При може би най посетената в историята на българския футбол двустранна игра футболистите в черни екипи победиха тези в червени с 3:1.

В 16:00 ч. започна и мирното шествие на феновете на ЦСКА, които стигнаха до парламента.

По време на демонстративния двубой и цялото шествие феновете на няколко пъти скандираха обидни фрази срещу Българския футболен съюз и министър председателя Бойко Борисов.

След края на шествието над 200 полицаи блокираха ул. Иван Асен с цел феновете на ЦСКА да стигнат в близост до сградата на Българския футболен съюз. Кой обаче ще отговори на въпроса кой плаща за денонощната охрана от полиция на сградата на Иван Асен, която продължава от няколко месеца. Дали тези пари не идват от данъците на българския гражданин и не може ли да бъдат използвани за по-добро предназначение.

Пирин пак е на мода! Велик, работещ в спойка и най-вече…НЕПРЕДСКАЗУЕМ. С тези думи може да се опише всичко случващо се с този малък отбор, имащ голямо сърце. Ключът към вратата на успеха пък бе в ръцете на специалист, до болка познаващ...
"Футболът им е Ясен" е филм на Мартин Томанов, който представя живота на шестима наши треньори и футболисти, които прославят родината ни в необятния Китай. Местната Суперлига е едно от най-бързо развиващите се първенства в света. За да бъдеш треньор...
Класиране
М Г. Р. Т
1. Славия 1
0
3
:
3
2. Литекс 1
0
2
:
3
3. Пирин Бл 1
1
1
:
1
4. Ботев Пд 1
1
1
:
1
5. Левски 1
1
1
:
1
6. Черно море 1
1
1
:
1
7. Монтана 1
0
0
:
1
8. Берое 1
0
0
:
1
9. Лудогорец 1
2
0
:
0
10. Локомотив Пд 1
3
0
:
0