Спорт 7

Владо Николов - човекът-клуб в Лион

Капитанът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Владимир Николов призна, че му предстои преходна година. В интервю за TV7 и NEWS7 37-годишният диагонал разкри, че предстоящият сезон ще бъде последен за него като състезател, като едновременно с това ще го съвместява и с мениджърски функции.

- Съгласен ли си с това, че в двубоя срещу Франция не заслужавахме да спечелим заради играта, която показахме?
- Предпочитам да бъда позитивен и да кажа, че Франция спечели заслужено. В тази Световна лига, с така стеклите се обстоятелства, очевидно, че това е нашият максимум.

- Какви изводи могат да се направят?
- Генерални заключения никога не трябва да се вземат вечерта след мача. Нека минат седмица-две. Старши-треньорът и неговият щаб ще си направят изводите. Ще анализират от спортно-техническа гледна точка, но в крайна сметка то няма много за анализиране – Франция ни надигра. Франция е четвърта на световно първенство и доказа, че това не е случайно.

- Как ти се вижда атмосферата в отбора? Има ли промяна в сравнение с предишни години?
- Не виждам промяна. Атмосферата в отбора е добра, атмосферата в залата е страхотна. Щастлив съм, че имах възможност да бъда отново тук, във Варна и да играя пред тази невероятна публика. Щастлив съм, че имах възможност отново да настръхвам на "Мила Родино". Щастлив съм, че децата ми имаха възможност да ме гледат на живо в тази зала, пред тази публика.

- Говориш за националния като за нещо приключило. Взел ли си някакво решения, продължаваш ли с националния отбор?
- Не разбирам какво ме питаш. Ако бъда повикан за лагера на националния отбор, ще се отзова.

- Как ще продължи кариерата ти?
- Ако всичко е наред, трябва да съм технически кадър в Лион. В същото време ще играя още една година.

- Нещо като играещ треньор?
- На хартия това е нещо повече.

- Какво е по-точно?
- Аз ще съм човекът, който ще е отговорен за отбора.

- Т.е. поемаш цялата спортно-техническа власт.
- Власт е силна дума. Не ми харесва. Да кажем, че предпочитам отговорност.

- Смяташ ли, че си готов за такава крачка? Трябваше ли ти много време, за да вземеш подобно решение?
- Дали съм готов? По-скоро не. Това ще е последният сезон, в който ще играя. Приемам, че тази година ще е преходна, както за мен, така и за отбора на Лион.

- Преди време каза, че не се виждаш много ролята на треньор. Какво се промени оттогава?
- Нищо не се е променило. Продължавам да предпочитам мениджърски функции или по-скоро организационни. За съжаление в днешната финансово-икономическа ситуация в Европа и конкретно във Франция, нашият отбор не може да си позволи да има мениджър или спортен директор, който се занимава само с това и ще трябва да се нагърбя с повече отговорности.

Пирин пак е на мода! Велик, работещ в спойка и най-вече…НЕПРЕДСКАЗУЕМ. С тези думи може да се опише всичко случващо се с този малък отбор, имащ голямо сърце. Ключът към вратата на успеха пък бе в ръцете на специалист, до болка познаващ...
"Футболът им е Ясен" е филм на Мартин Томанов, който представя живота на шестима наши треньори и футболисти, които прославят родината ни в необятния Китай. Местната Суперлига е едно от най-бързо развиващите се първенства в света. За да бъдеш треньор...
Класиране
М Г. Р. Т
1. Славия 1
0
3
:
3
2. Литекс 1
0
2
:
3
3. Пирин Бл 1
1
1
:
1
4. Ботев Пд 1
1
1
:
1
5. Левски 1
1
1
:
1
6. Черно море 1
1
1
:
1
7. Монтана 1
0
0
:
1
8. Берое 1
0
0
:
1
9. Лудогорец 1
2
0
:
0
10. Локомотив Пд 1
3
0
:
0