понеделник - петък, 17:00 - 19:00

"Човешкото тяло – разкрито и реално" от утре в ЦУМ

Рейтинг:
0 1
253 1
Един от интересните експонати е изложбата е човешко тяло със сменена става на коляното, шинирана ръка и байпас

Днес експозицията "Човешкото тяло – разкрито и реално" беше представена пред медиите, ден преди нейното откриване. Интересът към изложбата беше голям. Официалното откриване на изложбата е в 10 ч. утре (25-ти април), на третия етаж в ЦУМ, София.

Експозицията показва как изглежда човешкото тяло отвътре при здрав и болен организъм, както и предлага съвети как да се грижим по-добре за него. Един от интересните експонати е човешко тяло със сменена става на коляното, шинирана ръка и байпас.

За първи път изложбата е показана във Флорида през 2005 г. Гостувала е в почти всички големи градове в Европа, Северна и Южна Америка. Образователната експозиция е създадена с цел – да подпомогне изучаването на човешкото тяло без да е необходимо медицинско образование.

Почти 16 експоната в цял ръст, както и над 200 различни части от човешкото тяло могат да бъдат разгледани в експозицията. Представени са всички основни системи на човешкото тяло.

Изложбата ще остане в София до месец септември. Интерес да я посетят са заявили много училища, университети и големи групи посетители. Освен каталог, информация за експонатите ще може да се получава и от аудио гидове на няколко езика, включително специален аудио гид за деца.

 
добави коментар
Зрител
А какво казва българската църква за тази изложба?
преглед на всички коментари (1)
28 април
В момента:
Новини
21:00
Мистерии и факти
21:40
Мисия Х: Великата надпревара при създаването на телефона
22:35
Пътуване със CNN: Прага