понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Роман за похабения потенциал на едно поколение

Рейтинг:
0 0
"Хрониките на Звеното" е продължението на историята от книгата "Български психар" на писателя Андрей Велков

След редица неуспешни опити, един младеж разбира, че с честен труд не може да оцелее. След като не му стигат парите за таксата в университета, той "обръща тоягата" и заедно с приятелите си решава да се превърне в друг човек. Те почват с дребни далавери с марихуана, докато стигнат до пълен контрол над контрабандата. В един момент превземат цялата престъпност в България, контролират и политиците...

Главният герой в тази история е Петър Иванов – събирателен образ на престъпния свят от прехода. Сюжетът е измислен – за него разказват книгите на писателя Андрей Велков, който гостува в предаването NEWSROOM по NEWS7, за да разкаже подробности.

Първата книга се казва "Български психар" и е написана от гледната точка на главния герой, а продължението – "Хрониките на Звеното", проследява историите на хората около него. Вместо скучна премиера, представянето й ще бъде с парти в нощен бар с музиката от 90-те години.

Лайтмотивът и в двете книги е за похабения потенциал. Посветени са на младежите от поколението на Велков, които или напуснаха страната, или тръгнаха по лош път.

Трета книга няма да има, категоричен е авторът. По думите му темата е изчерпана. В главата му обаче има много други истории, които иска да разкаже.

добави коментар