Powered by Nostrabet
понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Петиция за спасяването на Гергана Червенкова

Рейтинг:
12 0
2929 3
35-годишната жена е обвинена в участие в незаконна търговия с лекарства под специален режим

Броени дни остават до делото, на което съдът ще се произнесе ще бъде ли екстрадирана в САЩ Гергана Червенкова от София. 35-годишната жена, която е в ареста от половин година, е обвинена за участие в канал за интернет търговия с лекарства под специален режим. Ако това се случи, я грозят 68 години затвор в американски затвор, както и над 3 млн. долара глоба.

Междувременно, безсилни да й помогнат по друг начин, близките й създадоха петиция в нейна защита. Тя е публикувана на адрес www.peticiq.com/save_gery

Ще бъде депозирано и отворено писмо пред Парламента, президента на България, Министерски съвет и всички институции, които биха могли да вземат отношение по случая. Организира се и още един протест в нейна защита на датата, на което ще се гледа делото.

Както преди време разказахме, спорният казус буди съмнения, че Гергана е жертва на политически интереси. Според съпруга й тя не е имала досег с лекарствата, а само е извършвала счетоводната дейност. Няма регистрация и не поддържа страницата в интернет, на която се предлагат лекарствата, нито препраща рецепти и заявки.

Арестът на Гергана е обявен от бившия вътрешен министър като голям успех на българските служби в помощ на американските. По думите на адвоката й обаче няма доказателства, които да подкрепят твърденията, че тя е извършила каквото и да е престъпление. Нещо повече, той е на мнение, че тя е станала жертва на политически интереси.

добави коментар
Красимир
Боже мой!!! Докога в тази държава хора с нисък интелект като Цветанов ще решават съдби човешки!!! Кой и кога ще компенсира мъките на семейството? Никой, защото всички са калинки!!! Да пази бог!!!
krasimira
tova e bezymie!!!!da pomognem na geri
БОНЕВА
ДА ПОМОГНЕМ НА ГЕРИ
преглед на всички коментари (3)
28 август
В момента:
Древните досиета Х
15:00
Новини
15:20
Документална поредица
15:35
По-близо до истината: Космос. Съзнание. Бог