понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Неясното бъдеще на "Южен поток"

Рейтинг:
0 2
Беше ли съвпадение посещението на американските сенатори у нас със спирането на проекта?

Замразяването на енертийния проект "Южен поток" предизвика множество въпроси и неясноти за бъдещето на проекта. По тази тема, гости в предаването "NEWSROOM" по NEWS7 са енергийните експерти Иван Хиновски и Христо Казанджиев.

"Действията по проект "Южен поток" ще продължат на техническо ниво, независимо от изявлението на премиера Орешарски. Това е логично следствие от подписания договор с генералния изпълнител на проекта", категоричен е Христо Казанджиев.

Той заяви, че не е изненадан от този развой на събитията и че те са очаквани.

"Ефективно блокиране няма да има, просто защото няма кой да разпореди такова спиране, предвид предстоящата оставка на правителството", добави експерта.

"Катаклизмът по този проект възникна от заформилия се разпад на управляващата коалиция", заяви Иван Хиновски.

Според него, този проект не е чист и по него имало доста въпросителни, които изникват в съзнанието на всеки един независим експерт, който гледа абсолютно безпристрастно на него.

И двамата експерти се обединиха около становището, че проекта "Южен поток" не е икономически изгоден за България, както и че обявяването на решението за неговото замразяване, което съвпадна с посещението на тримата американски сенатори у нас е чиста случайност.

Най-четени
В момента:
Тайни от миналото
07:00
07:10
Тайни от миналото
08:00
08:10
Океанско приключение