понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Бизнесът нe чака дата за изборите, а стабилност

Рейтинг:
0 0
Зад понижения кредитен рейтинг на България стои политическата нестабилност, категоричен е Камен Колев от БСК

За нас не е важна датата на изборите, нека политиците се разберат. Но за нас е важно оттам нататък да има един период на стабилност, така че бизнесът да може да прогнозира и да прави своите планове, заяви в NEWSROOM по NEWS7 зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев.

Той беше категоричен, че зад понижения кредитен рейтинг на България стои политическата нестабилност, която стопира бизнеса. Той вече страда – както от чувствителното намаление на преките чуждестранни инвестиции, така и от задържащата се вече няколко месеца дефлация.

Свидетели сме на крехък оптимизъм, но в голямата си част той е свързан със сезона. Наесен ще видим дали положителните тенденции са трайни, обясни Колев и добави, че политическата нестабилност спира важни реформи, държи в стрес и администрацията.

Стабилност и предвидимост е единственото, от което бизнесът се нуждае в тази ситуация. Иначе, добре е бюджетът за следващата година да бъде направен от този, който ще го изпълнява, за да може да носи и своята отговорност съответно.

Най-четени
09:30
Уикенд
12:00
12:10
Египетската империя