Съдът се заема с ЦСКА на 5 април

Рейтинг:
0 0
Източник: lap.bg

Софийският градски съд (СГС) ще гледа за пръв път дълговете на ЦСКА по делото за несъстоятелност на 5 април (вторник). Тогава ще се проведе открито заседание, което ще започне в 13:30 часа. СГС трябва да реши кои задължения на куба признава и кои отхвърля.

На първото събиране на съда обаче ще се разгледат само три от общо около 100-те заведени дела срещу "армейците" - на бившите фуболисти Сержиньо, Нилсон Aнтонио и Игнасио Лорес Варела. Ако съдът продължи в същите темпове, не е изключено до края на годината още да няма яснота около дълговете на ЦСКА и процедурата да продължи и през 2017 година. Това пък красноречиво говори, че евентуалното оздравяване на ПФК ЦСКА на този етап граничи с научната фантастика.

Изводът е, че старото дружество няма как да получи професионален лиценз, защото се намира в процедура по несъстоятелност. Това означава, че за бъдещето на клуба трябва да се търсят нови варианти, които най-вероятно са свързани с алтернативното дружество ФК ЦСКА.

Самият факт, че е назначено заседание по делото означава, че е избран и нов съдия по него, макар името му за момента да не е обявено от Софийския градски съд. Това най-вероятно ще се случи днес.

Досега по делото за несъстоятелност на ЦСКА бяха назначавани трима съдии, което значително забави цялата процедура по обявяването на фалит. Първа бе Хайгухи Бодикян, която обаче бе преместена в Хасково и прекрати работата си по делото. За неин заместник бе избран Цветан Ценов, но той се самоуби. След това на негово място бе назначена Мария Райкинска, но тя наскоро бе преместена в друга съдебна институция и се наложи да се търси пореден заместник.

"Тема Спорт"

Домусчиев: Само отбори с гарантиран бюджет в елитната група
Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев ще пропусне срещата на...
Шампионът на България Лудогорец може да се раздели само с един от основните си футболисти през това...
Монфис отново спря Гришо
Григор Димитров приключи с участието си на тенис-турнира в Маями. Българинът бе спрян в четвърти...
Националите с трета поредна победа
Националният ни отбор по футбол победи с 2:0 като гост Македония в приятелска среща, която се игра...
Гришо обърна Мъри в Маями
Невероятна победа на Григор Димитров. В мач от трети кръг на тенис-турнира в Маями първата ни...