"Ещадио дас Дунас"
Източник: Getty Images/Guliver Photos

Първоначално на мястото на "Ещадио дас Дунас" в град Натал се е издигал "Ещадио Жоао Клидио де Васконселос Машадо", или накратко "Машадао". Именно това съоръжение, открито през 1972 г., е било свидетел на легендарни градски дербита между трите големи отбора – АВС, Алесрим и Америка.

За да стане обаче Натал един от 12-те градове - домакин, трябваше да бъде изграден нов, модерен и по-голям стадион. Така бе взето решението "Машадао" да бъде разрушен, а на негово място да бъде издигнат новия "Ещадио дас Дунас".

Работата по съоръжението бе завършено през декември миналата година, а официалното му откриване стана на 26 януари тази година с мач между АВС и Америка. Капацитетът му е за 42 086 зрители.

Името на новия стадион идва от най-впечатляващата природна забележителност на Натал – зашеметяващите дюни в близост до града. Точно те са вдъхновили и архитектурата на "Ещадио дас Дунас". Пролуките между покривните перила на стадиона пък позволяват на морския бриз да разхлажда зрителите и футболистите по всяко време на денонощието.Иначе стадионът е разположен в неособено привлекателен район, в който живеят семейства от средна класа. На 20 минути пеша на север от "Ещадио дас Дунас“ се намира огромният мол Midway, в който могат да бъдат открити добри и познати ресторанти. Иначе препоръчителните местенца за хапване са в стария град на Натал, както и в района Понте Негра, където протича и основният нощен живот.

Подобно е и положението с хотелите край стадиона. "Monza Palace", "Maine" и "Casa do Holandes" "Ещадио дас Дунас" ще е домакин на четири мача от груповата фаза на Мондиала.

Мачове
13 юни 2014
Група А, мач 2
От 19:00 ч.: Мексико - Камерун  

16 юни 2014
Група G, мач 14
От 01:00 ч.: Гана - САЩ  

19 юни 2014
Група С, мач 22
От 01:00 ч.: Япония - Гърция  

24 юни 2014
Група D, мач 39
От 19:00 ч: Италия- Уругвай