"Ещадио Минейрао"
Източник: Getty Images/Guliver Photos

Официалното име на стадиона е "Говернадор Магалхаес Пинто". Отворен е през 1965 г. и е най-големият в щата Минас Жерайс със своите 130 хил. места.

Съоръжението остава непроменено през следващите десетилетия, но при избора на Бразилия за домакин на световното първенство, стана ясно че "Ещадио Минейрао" трябва да се подложи на големи реконструкции. Проектът включваше пълно обновяване на козирката, на трибуните и покриване на изискванията на ФИФА за домакин на подобен форум.

Капацитетът му пък беше намален драстично – 67 037, като тук са включени журналистическите места, официалните трибуни и т.н. Строителните работи отнеха общо 3 г. и бяха завършени през декември 2012 г. Това е един от малкото стадиони, чийто график за обновяване се спази стриктно, а сумата възлиза на около 230 млн. евро. "Ещадио Минейрао" обаче е едно от другите съоръжения, на които феновете няма да могат да използван интернет. Но на него могат да се съхраняват над 6 млн. литра дъждовна вода, която се ползва за всякакви полезни неща - поддръжка на тревата, за тоалетните и т.н.

На стадиона домакинства Крузейро, след като беше постигната договорка за отдаване под наем за 25 г., но другият отбор от града Атлетико не може да стигне до съгласие и приема противниците си на друго съоръжение.

"Ещадио Минейрао" ще бъде домакин на общо 6 мача от шампионата на планетата. Той се намира в приятен жилищен район, като в близост до него има университет, както и езерото Лагоа да Пампуля. Съоръжението прие и няколко срещи миналото лято от Купата на Конфедерациите. В самия град обаче няма плажове, а е известен с това, че има много барове и с местната си кухня, която се смята за една от най-добрите в Бразилия. Има и няколко чудесни хълмове в покрайнините му, където човек може да си отдъхне на спокойствие.

Мачове

14 юни 2014
Група С, мач 5
От 19:00 ч.: Колумбия – Гърция

17 юни 2014
Група Н, мач 15
От 19:00 ч.: Белгия – Алжир

21 юни 2014
Група F, мач 27
От 19:00 ч.: Аржентина – Иран

24 юни 2014
Група D, мач 40
От 19:00 ч.: Коста Рика – Англия

28 юни 1/8-финал

8 юли 1/2-финал