"Арена Пантанал"
Източник: Getty Images/Guliver Photos

Стадион "Арена Пантанал" се намира в град Куиаба и е построен на мястото на "Ещадио Говернадор Хосе Фрагели". Старото съоръжение бе с капацитет 40 хил. места, докато новото ще е с 2500 места повече. Град Куиаба е столица на щата Мато Гросо и се намира буквално в центъра на Южна Америка.

"Арена Пантанал“ е построен по всички закони на природата и е съобразен с изключителната флора и фауна в района. Използваният дървен материал в строителството е бил взиман от специални сертифицирани източници. Отпадъците и боклука около изграждането на съоръжението пък са били рециклирани и са били използвани повторно. Качеството на въздуха и почвата по време на работата също са под непрестанно наблюдение, за да не бъде допуснато замърсяване. Затова и стадионът е наричан и "О Verdao", което означава "Големият зелен".

"Арена Пантанал" ще бъде домакин на 4 мача от световното първенство това лято.
Малкият му капацитет не позволява той да приеме двубои от елиминационната фаза на Мондиала. След световното първенство, за което специално беше построен, той ще може да бъде използван за изложби, панаири, прожекции, концерти и всякакви подобни форуми. Близо 15 хил. места ще бъдат премахнати и окончателният капацитет на съоръжението ще остане 28 хил. На него домакинските си мачове ще играят и двата футболни отбора от Куяба - Михто и Операрио.

Мачове:

13 юни 2014
Група В, мач 4
От 01:00 ч.: Чили - Австралия

17 юни 2014
Група Н, мач 16
От 01:00 ч.: Русия - Южна Корея

21 юни 2014
Група F, мач 28
От 01:00 ч.: Нигерия - Боснаи Херцеговина

24 юни 2014
Група С, мач 37
От 23:00 ч.: Япония - Колумбия